Fakkeltocht 2021! (Video)

Meer dan 30 jaar liep een warme groep mensen saamhorig intolerant: schouder aan schouder tegen discriminatie. De wereld is van iedereen. We doen het met elkaar.

Over mensen kan je best een oordeel hebben. Over hun gedrag dan. Vrienden hoef je niet met iedereen te zijn en soms is iemand bewezen een lul. 

Het zou alleen zo mooi zijn als mensen elkaar open tegemoet treden. Zonder oordeel over dat waarmee de ander op de wereld is gezet: met een kleurtje of juist niet, met liefde voor dezelfde sekse, of het een man, vrouw of een die is, over iemands uiterlijk, of een handicap… 

Hoe dan ook, de tocht kon dit jaar, net als vorig jaar, niet doorgaan. Maar… de organisatoren besloten het niet zomaar voorbij te laten gaan. Ze vroegen verschillende mensen om een boodschap en bij De Groote Weiver in Krommenie maakten ze er een filmpje van: 

Volgend jaar hopen we weer op een tocht met de geur van fakkels. 

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Marianne Dane

    Een mooi filmpje en een mooie traditie. Allemaal de beste wensen en tot ziens volgend jaar in Krommenie!

  • Ton Al

    Omstreeks 1995 waren heel veel van de initiatiefnemers met de kerst op Terschelling. Dat jaar is de fakkeloptocht in West Terschelling gehouden. De plaatselijke Harley Club leverde afgewerkte olie en poetslappen. Achteraf bleken ze er toch andere ideeën over te hebben. Beetje onenigheid in de motorclub. Maar dat gebeurd wel eens vaker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *