Fataal ongeluk A10: Krommenieër verdacht van doodslag na verkeersruzie

Het ongeluk op de oprit naar de A10 bij Oostzaan is voorafgegaan door een verkeersruzie. Een 52-jarige automobilist uit Krommenie blijft nog 14 dagen vastzitten.

Dat heeft de rechter-commissaris beslist. Het OM verdenkt de 52-jarige man uit Krommenie van doodslag.

Bij het ongeval kwamen twee personen om het leven: de 44-jarige Ronald Dooper uit Wormerveer aldus de website van de SP Zaanstreek en een 34-jarige vrouw uit Amsterdam. Dat zou gaan om Selena Jance volgens het Noordhollands Dagblad.

Het OM meldt dat aan het ongeval een verkeersruzie vooraf ging:

“dat blijkt uit onderzoek van de politie, verklaringen van de bestuurder van de auto en meerdere getuigen. De motorrijder zou de auto van de verdachte hebben afgesneden op de A10 bij het Coenplein. De verdachte schrok van deze actie, moest remmen en raakte daarbij de vangrail.

De 52-jarige bestuurder is achter de motorrijder aangereden. Volgens de getuigen heeft de bestuurder van de auto meerdere keren naar rechts ingestuurd richting de motor. De motorrijder zou trappende bewegingen naar de auto hebben gemaakt. Dit alles gebeurde bij een snelheid van 100 tot 130 km/u. Bij de laatste keer insturen zou de 52-jarige man uit Krommenie, volgens getuigen, de motor hebben geraakt die daardoor omviel.

Volgens het OM zou de motorrijder de auto van de verdachte hebben gesneden die daarop schrok en de vangrail raakte. Vervolgens achtervolgde hij de motorrijder en deed alsof hij die zou aanrijden. Nadat de motorrijder trappende bewegingen zou hebben gemaakt naar de auto, zou die de motor geraakt hebben. De auto en de motor zouden tussen de 100 en 130 kilometer per uur hebben gereden.

Zie ook: Verkeersruzie Coenplein: slachtoffer Wormerveer is bekend, verdachte wordt voorgeleid, en Dodelijke slachtoffers door verkeersruzie A10?

Foto van het Twitteraccount van RWS-verkeersinfo.

Deel dit artikel:

9 reacties

 • Jaap

  Zal wel tegen het zere been zijn maar wanneer ik zo de uitkomsten van het onderzoek erop nalees vind ik het niet helemaal terecht deze automobilist de schuld geheel in de schoenen te schuiven.
  Ook het weggedrag van de motorrijder was onverantwoordelijk.
  Je moet toch als motorrijder beseffen hoe kwetsbaar je bent.
  Vergeet niet dat uiteindelijk de motorrijder de aanstichter was door de automobilist af te snijden, ook dat had direct al fataal af kunnen lopen.
  Ook trappen de bewegingen naar de auto maken bij snelheden van 100 tot 130 km per uur is toch echt onverantwoordelijk.
  Niet goed te praten wat de automobilist daarna uithaalde natuurlijk maar de schuld ligt toch echt bij beide verkeersdeelnemers.
  Hoe triest dit ook is voor de nabestaanden hoor,ik wens ze veel sterkte toe.

  • De Orkaan

   Niet tegen het zere been maar wel voorbarig. Het zijn niet de “de uitkomsten van het onderzoek”. Het echte onderzoek moet nog komen.

   • Jaap

    “dat blijkt uit onderzoek van de politie, verklaringen van de bestuurder van de auto en meerdere getuigen. De motorrijder zou de auto van de verdachte hebben afgesneden op de A10 bij het Coenplein. De verdachte schrok van deze actie, moest remmen en raakte daarbij de vangrail”

    Dat onderzoek bedoel ik dus.

    Begrijp me goed,het is vreselijk wat er is gebeurd natuurlijk en hopelijk komt de precieze oorzaak nog boven water hoewel je daar de slachtoffers niet mee terug krijgt helaas.

 • Egbert Visser

  In het verkeer is het geven en nemen, die zondag was het slecht weer dus misschien heeft de motorrijder de auto wel helemaal niet gezien.
  Vanaf de A8 naar de A10 Noord is een rotpunt om in te voegen doordat er een rijstrook wegvalt.
  Wat er precies is gebeurd zullen we wel nooit te weten komen maar als het waar is dat de automobilist de motor moedwillig heeft aangereden dan mag deze van mij voor 2x doodslag worden aangeklaagd maar zover is het nog niet en bovendien bepaald de rechter een eventuele straf.
  Ik hoop echter dat de politie genoeg bewijzen kan vinden om de ware toedracht te achterhalen.

  • Jaap

   Goed mogelijk hoor Egbert maar 100 ,130 rijden met een motorfiets op zo’n rotpunt ( zoals je zelf al zegt ) tijdens slecht weer / slecht zicht is ook onverantwoordelijk weggedrag, daar blijf ik bij.
   Tis afwachten totdat de ” zoudens ” en zo uit de uitkomsten van de onderzoeken verdwenen zijn.

 • Frank Peter

  Het is duidelijk dat de auto gesneden is door de motor en daar schade bij opgelopen heeft. Kan me voorstellen dat je dan verhaal wil halen om die schade vergoed te krijgen..als de motorrijder dan met die snelheid en op zo’n gevaarlijk punt schoppende bewegingen naar de auto gaat maken ipv netjes stoppen ben je niet handig bezig…ze hadden beiden verstandiger moeten zijn maar de éénzijdige hetze tegen de automobilist is niet helemaal eerlijk…

  • Rob

   Vooralsnog is alleen duidelijk dat er twee mensen overleden zijn na een aanrijding, die het gevolg was van een verkeersruzie. Al de rest moet nog blijken door onderzoek. En één ander ding is ook zeker: eigenrichting is nooit geoorloofd. Onder geen enkele omstandigheid.

   • Egbert Visser

    Klopt exact, Rob, wat ik over dit ongeluk lees dat schrijft de pers en het OM is de Openbare Aanklager, die vaak van muggen olifanten maakt. Natuurlijk is dit “ongeluk” te gek voor woorden en de oorzaak zal tot de bodem moeten worden uitgezocht.
    Het politieonderzoek zal zich niet alleen richten op de oorzaak maar zal ook beide partijen natrekken en wat ook belangrijk kan zijn is wanneer de verkeersruzie is ontstaan, maw voordat de motorrijder de automobilist zou hebben afgesneden is er toen ook al iets gebeurd ?
    Iedereen maakt fouten in het verkeer en meestal is een handgebaar voldoende om je excuses aan te bieden maar mensen kunnen soms ook agressief reageren en als je dan de verkeerde treft heb je een probleem.

 • Ben van Roode

  als ik de “maar” verhalen hierboven lees, dan ga ik werkelijk over mijn nek. Suggestie, suggestie. Waarom doen de schrijvers dat. Onbegrijpelijk. Ook al had de motorrijder de automobilist een Zaankanter genoemd of wat dan ook, of zelfs de ruzie was begonnen. Nooit is er in een geval als dit een nuance. Het einde van ons Rijk is nabij, het wordt steeds somberder. En dat kunnen niet de donkere dagen voor Kerstmis zijn………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *