Het ongeluk op de oprit naar de A10 bij Oostzaan is voorafgegaan door een verkeersruzie. Een 52-jarige automobilist uit Krommenie blijft nog 14 dagen vastzitten.

Dat heeft de rechter-commissaris beslist. Het OM verdenkt de 52-jarige man uit Krommenie van doodslag.

Bij het ongeval kwamen twee personen om het leven: de 44-jarige Ronald Dooper uit Wormerveer aldus de website van de SP Zaanstreek en een 34-jarige vrouw uit Amsterdam. Dat zou gaan om Selena Jance volgens het Noordhollands Dagblad.

Het OM meldt dat aan het ongeval een verkeersruzie vooraf ging:

“dat blijkt uit onderzoek van de politie, verklaringen van de bestuurder van de auto en meerdere getuigen. De motorrijder zou de auto van de verdachte hebben afgesneden op de A10 bij het Coenplein. De verdachte schrok van deze actie, moest remmen en raakte daarbij de vangrail.

De 52-jarige bestuurder is achter de motorrijder aangereden. Volgens de getuigen heeft de bestuurder van de auto meerdere keren naar rechts ingestuurd richting de motor. De motorrijder zou trappende bewegingen naar de auto hebben gemaakt. Dit alles gebeurde bij een snelheid van 100 tot 130 km/u. Bij de laatste keer insturen zou de 52-jarige man uit Krommenie, volgens getuigen, de motor hebben geraakt die daardoor omviel.

Volgens het OM zou de motorrijder de auto van de verdachte hebben gesneden die daarop schrok en de vangrail raakte. Vervolgens achtervolgde hij de motorrijder en deed alsof hij die zou aanrijden. Nadat de motorrijder trappende bewegingen zou hebben gemaakt naar de auto, zou die de motor geraakt hebben. De auto en de motor zouden tussen de 100 en 130 kilometer per uur hebben gereden.

Zie ook: Verkeersruzie Coenplein: slachtoffer Wormerveer is bekend, verdachte wordt voorgeleid, en Dodelijke slachtoffers door verkeersruzie A10?

Foto van het Twitteraccount van RWS-verkeersinfo.