Feest in Kogerveld: OBS Kogerveld naar Oostzijderpark

De spandoeken zijn weg. In plaats daarvan hangen er vlaggen: het is feest in de Kogerveldbuurt! 

Vanmorgen kregen de mensen die een handtekening hadden gezet tegen de komst van de school een brief: Zaanstad laat weten dat de nieuwe school die op de groenstrook van de Veldbloemenweg zou moeten komen van de baan is. Er wordt gekozen voor een locatie in het nieuwe Oostzijderpark fase 2. 

Een bewoner mailt ons: 

Onze strijd is niet voor niets geweest. Kogerveld blijft groen… superrrr blij!

Carola Korsse en haar buurjongen Demian Bieman halen de spandoeken weg. Ze zijn niet meer nodig:

Deel dit artikel:

8 reacties

 • Wat fijn dat de school er niet komt

  • Patriez de Koning

   Wat fantastisch dat de Gemeente Zaanstad,in deze, naar zijn burgers heeft geluisterd! Daarvoor dank. Dankzij de vaste kern van de aktiegroep heeft de Kogerveldbuurt zijn/haar stem laten horen en met overweldigend succes!!!
   Gefeliciteerd!

 • M Wolkers

  Heerlijk dit blijft open zodat de wijk lucht heeft met fijne speeltuin en groen . Nodig als tegenhanger voor de vele krappe bovenwoningen met kleine balkonnetjes

 • Nanda Mantel

  Prima geregeld, zo zie je maar dat burgerinitiatief loont. Kogerveld gefeliciteerd en gemeenteraad Zaanstad jullie ook met deze verstandige beslissing

  • Ron Bouw

   Een gemeenteraad hoort naar zijn bewoners te luisteren en dit te volgen, ik weet wel dat dit in Zaanstad niet gebeurd en eigen belangen worden nagestreefd.
   Gefeliciteerd Kogerveld met dit behaalde resultaat, maar of het groen blijft?, waarschijnlijk zal er wel woningen komen om te compenseren de opgeofferde woningen in het Oostzijderpark, want in het plan was geen school ingetekend.

 • De Kogerveldschool hoort natuurlijk wel in Kogerveld te staan, het zou toch niet zo moeten zijn dat kinderen een heel eind op weg moeten om bij een basisschool te komen? Wat is er mis met de huidige locatie?

 • Dick Rombout

  De argumenten voor en tegen zullen door de gemeente serieus zijn beoordeeld.
  Goed te lezen dat de gemeenteraad uiteindelijk de enige, juiste beslissing heeft genomen. Dank daarvoor. De rust in het Kogerveld keert terug na een turbulente
  periode.

 • M wolkers

  Inmiddels eind maart en steeds prachtig weer diverse keren thuisgekomen met spelende kinderen in de speeltuinen veel ouders gezellig aan de tafel samen, laat de zomer maar komen.
  Super gezellig zo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *