‘Feestje’ van PoB’s op station Krommenie / Assendelft

Gekken en Dwazen schrijven hun namen op deuren en glazen… PoB’s in dit geval…

Die glazen waren de ramen van station Krommenie Assendelft. Martin Kreekel van Martin’s Broodjes en Boontjes schreef erover op Facebook: “Blijkbaar een ‘gezellig’ weekeinde geweest op ons station en de feestdagen moeten nog komen.”

Het is niet de eerste, tweede of derde keer dat Martin aandacht voor de vernielingen vraagt. Het is de zoveelste keer.

Vanaf 2015 rapporteerde hij al diverse vernielingen vandalisme, geweld en een inbraak. Begin 2018 vroeg hij na het zoveelste geweldincident om cameratoezicht. Om zijn vraag kracht bij te zetten werd een petitie door ruim 600 mensen ondertekend. Burgemeester Hamming nam in juli de petitie in ontvangst: media-momentje.

In november schreef Martin op Facebook: “Geachte heer Hamming, Het is inmiddels vier maanden geleden dat ik bij u een petitie aan mocht bieden m.b.t. cameratoezicht…” om een lang verhaal kort te maken: er was niks gebeurd.

Na de brief kwam er beweging in de zaak, de teamleider van Handhaving nam contact op, er kwamen meer patrouilles en Martin hoorde wat terug. Over cameratoezicht zou worden gesproken. Burgemeester Hamming zou het met NS-directeur Rogier van Boxtel bespreken. Gemeenteraadsleden van POV, DZ en PvdA kwamen langs.

En PoB’s kwam dus ook langs…

Harrie van der Laan van de POV en Veiligheid en Juliette Rot van DZ hebben er een beetje genoeg van en stellen vragen die op 17 januari de raad Zaanstad aan de orde komen: wat is er eigenlijk met die handtekeningen en petitie gebeurd? En waarom kunnen er geen camera’s komen? POV is DZ willen binnen twee maanden een plan zien waarin dat camera-toezicht geregeld wordt.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *