Feestje Zaandijkerkerk

De voortgang van de herontwikkeling van de Zaandijkerkerk en het terrein daarom heen is een feestje waard. Op 2 oktober heffen vertegenwoordigers van gemeente en provincie samen met de exploitanten het glas op de nieuwe plannen.

Mede door een subsidie van € 900.000 van de provincie Noord-Holland is de ontwikkeling versneld. Stadsherstel Amsterdam/Zaanstreek, Lacandon BV en Hooyschuur Architecten zijn bezig met drie projecten.

De Zaandijkerkerk moet als cultuurhistorisch, beeldbepalend gebouw gered worden. In opdracht van Stadsherstel ontwierp Nunc Architecten 11 sociale woningen in de kerk om dat mogelijk te maken. Daarbij zorgt Hooyschuur Architecten voor de restauratie van de buitenschil.

L:1211-ZaandijkerkerkSchetsontwerp_Holcim 03_concept_optie (1)

Ontwerp Nunc Architecten

Op de locatie van de voormalige Bloedbank komen woningen voor de vrije sector die door Hooyschuur Architecten zijn ontworpen.

Op een deel van het voormalige bedrijfsterrein van Pielkenrood komt een bierbrouwerij met een proeflokaal, een terras en een delicatessenwinkel. Daarnaast moeten er enkele vrije sector woningen komen. Dit wordt ontwikkeld door Lacandon BV.

brouwerij3

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *