Een ‘visitekaartje’ wil fietsenstalling De Droogschuur bij station Zaandam maar niet worden. Al ruim twee jaar wordt een verdieping gestut, er zijn klachten over diefstal, overlast en drugsgebruik.

En het is een puinzooi.

Fietswrakken liggen schots en scheef door de stalling, weesfietsen kunnen jaren blijven staan, er wordt minstens zo vaak naast of tegen de rekken geparkeerd als erin (of gewoon tegen andere fietsen aan), de doorgangen worden daardoor smal en gevaarlijk – vooral omdat fietsers en scooters ongehinderd door de stalling scheuren. Scooters parkeren op plekken waar dat niet mag.

De hoeveelheid klachten en vragen (in de raad) is eindeloos, maar echt veel beter wordt het niet. De Orkaan nam poolshoogte na klachten van lezers. We belden ook met de woordvoerder van wethouder Gerard Slegers (CDA). Zaanstad beheert namelijk de Droogschuur. Hun reactie:

“We hebben een kijkje genomen en zelf ook vastgesteld dat het er niet overal even netjes uitziet. We gaan dan ook zorgen dat handhaving actie onderneemt op korte termijn.”

Hier ons dossier Droogschuur.

En de foto’s:

Fietsen liggen op de paden, de witte fiets is een wrak dat al meer dan een maand door de stalling zwerft. De scooter mag daar niet komen. Fietsen parkeren tegen de hekken (er is in de rekken ruimte genoeg) zorgt er ook voor dat de doorgangen smaller en gevaarlijker worden.
De gele ‘leenfiets’ is een wrak en staat al meer dan een jaar in de stalling
Scooters staan op de plek voor de ‘grote en bijzondere fietsen zoals mamafietsen, tandems en bakfietsen. De scooterplek is op de begane grond. De scooters zouden hier helemaal niet mogen komen (De Slinger is verboden voor scooters).
Handhaving heeft hier wel ‘iets’ gedaan. Het bord waarop staat dat dit deel alleen bestemd is voor bijzondere fietsen is afgeplakt (ook een soort van handhaven).
Je fiets parkeren tegen een paar andere kan natuurlijk ook.
Een fietsen-kerkhof op de begane grond.
Al twee jaar lang – bijna net zo lang als de stalling open is – staan er stutten op een verdieping.