Fietsen-puinhoop in Droogschuur

Een ‘visitekaartje’ wil fietsenstalling De Droogschuur bij station Zaandam maar niet worden. Al ruim twee jaar wordt een verdieping gestut, er zijn klachten over diefstal, overlast en drugsgebruik.

En het is een puinzooi.

Fietswrakken liggen schots en scheef door de stalling, weesfietsen kunnen jaren blijven staan, er wordt minstens zo vaak naast of tegen de rekken geparkeerd als erin (of gewoon tegen andere fietsen aan), de doorgangen worden daardoor smal en gevaarlijk – vooral omdat fietsers en scooters ongehinderd door de stalling scheuren. Scooters parkeren op plekken waar dat niet mag.

De hoeveelheid klachten en vragen (in de raad) is eindeloos, maar echt veel beter wordt het niet. De Orkaan nam poolshoogte na klachten van lezers. We belden ook met de woordvoerder van wethouder Gerard Slegers (CDA). Zaanstad beheert namelijk de Droogschuur. Hun reactie:

“We hebben een kijkje genomen en zelf ook vastgesteld dat het er niet overal even netjes uitziet. We gaan dan ook zorgen dat handhaving actie onderneemt op korte termijn.”

Hier ons dossier Droogschuur.

En de foto’s:

Fietsen liggen op de paden, de witte fiets is een wrak dat al meer dan een maand door de stalling zwerft. De scooter mag daar niet komen. Fietsen parkeren tegen de hekken (er is in de rekken ruimte genoeg) zorgt er ook voor dat de doorgangen smaller en gevaarlijker worden.
De gele ‘leenfiets’ is een wrak en staat al meer dan een jaar in de stalling
Scooters staan op de plek voor de ‘grote en bijzondere fietsen zoals mamafietsen, tandems en bakfietsen. De scooterplek is op de begane grond. De scooters zouden hier helemaal niet mogen komen (De Slinger is verboden voor scooters).
Handhaving heeft hier wel ‘iets’ gedaan. Het bord waarop staat dat dit deel alleen bestemd is voor bijzondere fietsen is afgeplakt (ook een soort van handhaven).
Je fiets parkeren tegen een paar andere kan natuurlijk ook.
Een fietsen-kerkhof op de begane grond.
Al twee jaar lang – bijna net zo lang als de stalling open is – staan er stutten op een verdieping.
Deel dit artikel:

6 reacties

 • Je kunt de handhaving de schuld geven, maar ook het gedrag van de gebruikers. Zo ontzettend gemakkelijk. In de fietsenstalling in Wormerveer is het ook vaak een zooitje met fietsen die voor de ingang staan: dan staat hij lekker droog.

 • Doris Bartels

  Maar er staat niet bij dat ze een deel aan het opknappen waren. Er stond een datum bij wanneer het klaar is. Daardoor onstond er een flink ruimte tekort. Toen het klaar zou zijn was het echter nog steeds niet klaar….toen het open was ontbraken er fietsrekken.

 • Siem van Westen

  Het bord boven de ingang moet vervangen worden!
  Fietsenstalling wordt FIETSENSTELING

 • ‘Ligfietsen’!
  Heeft de redactie van de Orka die knalgrap al gemaakt?

 • wat een zooitje is de fietsenstalling zet er bewaking er bij en camera 📸

 • Frits Böckling

  Tja als er helemaal geen toezicht is kun je op je klompen aanvoelen dat het een puinhoop wordt. Misschieten moet de Gemeente Zaanstad eens een gedragspsycholoog consulten voordat men dit soort besluiten neemt. Creëer de mogelijkheid voor reparatie en zorg voor toezicht zoals in de Vinkenstraat en de situatie zal echt verbeteren !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *