Fietsroutes, fietsvideo’s, fietsstippen, fietscoalitie, fietshazen, fietssites en fietsconcepten…

De borden zijn er wel, maar de bijhorende website havenfietsroutes.nl werkt niet. Op een andere website, havenfietsen.nl, staan echter wel de Amsterdamse fietsroutes: inclusief kijken naar de Zaanse overkant.

Twee concurrerende websites? Of twee websites van hetzelfde project?

(Wij denken dat het een gevalletje ‘subsidie-overdosis’ is. Na de routes, de Kissing Couple XXXL, de mallotige blauwe stippen van de ‘Fietscoalitie’ zijn er nu ook geinige video’s gemaakt van plekken waar je langs kan fietsen.)

Er moet een zeer innige band tussen de Gemeente Amsterdam, de Amsterdamse Haven, de Vervoersregio (dus ook Zaanstad) en Bright Up bestaan. BRIGHT UP is “verantwoordelijk voor de fiets- en gebiedspromotie voor fietsen in Amsterdam Westpoort, -Noord en Zaanstad.” De Kissing Couple-fietsroute loopt ook door Zaanstad.

Bright Up ontwikkelde ook een ‘concept‘ voor de snelfietsroute tussen Zaanstad en Amsterdam Noord:

“een visie om de fietsbeleving op de route te vergroten en met name de onderdoorgangen aantrekkelijker te maken. Hiervoor is BRIGHT UP met het concept “het Hazenpad” gekomen waarbij verschillende ruimtelijk vormgegeven hazen de route opvrolijken en de onderdoorgangen tot de droomwereld van de hazen worden.”

Voor zover wij hebben kunnen vaststellen is dat ‘concept’ nooit uitgevoerd. Maar dat weerhoudt Bright Up natuurlijk niet van andere dolle plannen.

Erik Esteie struikelde over de nieuwe borden en zette ze voor De Orkaan op de foto.

Hier een Bright-meisje…

Havenfietsroutes – Kissing Couple from Port of Amsterdam on Vimeo.

 

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Erik Esteie

    Volgens mij wordt hier inderdaad enorm veel geld weggegooid(en prutst men maar een beetje aan)

    Behalve dat de website havenfietsroutes.nl(wordt vermeld als de vind plaats van alle mooie filmpjes) niet werkt heeft men het op de borden ook nog eens over de Hemhavenweg, en wie weet waar die weg ligt mag het zeggen….

    Voor wie trouwens interesse heeft in filmpjes van de Port of Amsterdam(waar de filmpjes van het bord op staan, behalve die van de routes door de Zaanstreek) kan hier terecht, er staan ook filmpjes op van de nieuwe sluizen bij IJmuiden

    https://vimeo.com/portofamsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *