Fietsen verwijderd bij de Dam

Biertje, glaasje rosé, bitterballen… fiets weg.

Geen leuke verrassing voor een aantal terrasbezoekers gisteravond op de Dam in Zaandam. Hun fiets was door handhavers van Zaanstad afgevoerd.

De actie betrof vooral fietsen langs de Nicolaasstraat, zo blijkt uit de foto’s en het filmpje dat een van onze lezers maakte tegen 22.00 uur.

Fietsen parkeren op de Dam wordt al veel langer aangepakt, maar de omgeving werd tot dusver met rust gelaten.

De fietsenstalling op deze plek (hoek Nicolaasstraat – Dam) is eind mei weggehaald door Zaanstad om ruimte te maken voor een terras (links op onderste foto).

Of er ook brommers en scooters zijn weggehaald kunnen we niet zien. Vroeger gebeurde dat minder vaak omdat die door een apart bergingsbedrijf moesten worden opgehaald. Maar begin dit jaar kondigde Zaanstad aan ook ‘foute’ brommers meteen weg te halen.

Een weggehaalde fiets ophalen bij het fietsdepot kost € 30, voor een brommer moet € 82 worden betaald.

fietsen weg dam juni 2020600

fietsen weg dam juni 2020 1000

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Marcel van Kampenhout

  Als ze dan ook eens de tijd nemen om de (brom)fietsERS op de Dam en de Gedempte Gracht tot lopen te dwingen, zou dat prettig zijn, al was het maar voor mijn hond aan de lijn, waar menigeen al dwars doorheen had willen scheuren.
  Ik zeg niet dat er nooit BOA’s lopen, maar wel, dat ze rondjes lopen of rijden en dus met een paar sekonden weer weg zijn. Ze zouden er gewoon eens een paar uur moeten staan. Ik garandeer: ze verdienen hun salaris dik terug!

 • Loes Leurs

  In de omgeving van de Dam kun je de fiets bijna nergens goed wegzetten. De verkeerssituatie rondom de bruggen en de dam is een grote chaos. Het wordt tijd om de (verkeers) situatie daar eens goed in te richten.

 • Dick Marinus Sr

  Weer eens een sympathiek staaltje van de Zaanse gezagsdragers richting fietsers…..

 • Jaap Meeuwsen

  Is de fietsenstalling aan de Damkade verdwenen dan ?

  • Bert Versteeg

   Jaap, volgens mij is die stalling er nog steeds maar is alleen geopend op vrijdag en zaterdag van 16.00 – 05.00.
   Waarom gooien ze deze stalling niet dagelijks open vanaf 12 uur `s middags ? Of is de gemeente bang dat handhaving dan niets meer te doen heeft?
   Rond half 4 zag ik ze bezig bij de Zwaan ( Vis en Zo) op de kop van de Gedempte Gracht en om 6 uur bij de Oostzijderkerk.
   Het was mooi weer en veel mensen waren op de fiets naar de stad gekomen om te winkelen of een terrasje te pakken en dan is het een slechte zaak dat handhaving hun fietsen komt weghalen.
   Het is inderdaad zo dat er in het Centrum een groot tekort is aan fietsenstallingen.

 • Gre Luttik

  En aldus kun je met mooi weer met de fiets niet meer van “ ver” komen. Ik ben helemaal klaar met Zaandam. Er zijn zat uitgaansgelegenheden buiten Zaandam waar je gewoon de fiets voor de muur kunt zetten zonder dat die boa’s de fiets meenemen. Nemen ze trouwens invalidenfietsen mee?? Aardig om te weten. Allemaal dan op de scootmobiel of de driewieler!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *