Fietsendump Gedempte Gracht wordt terras

Het is niet het fraaiste stukje Gedempte Gracht: de hoek met de Westzijde waar de viswinkel in het pand De Zwaan is gevestigd.

Het is vooral een lelijke plek omdat het een geïmproviseerde fietsen- en brommerstalling is waar je bijna je nekt breekt als je via dat stuk de Gedempte Gracht op wilt.

De gemeente heeft nu een “Voorgenomen verlening omgevingsvergunning uitgebreide procedure” gestart waardoor “gebruik gronden voor terras bij kiosk De Zwaan” mogelijk wordt gemaakt. In gewone-mensen-taal: er komt een terras.

Maar dat mag niet volgens het bestemmingsplan Inverdan, het mogen wel fiets- en voetpaden, groenvoorzieningen of water zijn. “Fietsenstalling”, wat het nu is, staat daar trouwens niet bij. Daarom moet er een vergunning komen.

Het terras komt om De Zwaan heen, aan de kant van het water en aan de kant van de Zilverpadsteeg.

 

terras de zwaan

Het ontwerpbesluit ligt  t/m 3 augustus 2016 ter inzage in het stadhuis. Tegen de ontwerpbesluiten kan gedurende de inzagetermijn een zienswijze ingediend worden bij B&W.

Deel dit artikel:

18 reacties

 • Paul

  Tja, de ‘fietsenstalling’ was geen fraai gezicht, maar het probleem is niet weg: waar moet je je fiets laten als je even snel een boodschapje wilt doen?

  Het fietsenpakhuis is een leuke oplossing, maar kost veel (loop)tijd voor een snelle boodschap.

 • Nanda Mantel

  Boven op de Beatrix brug kun je je fiets ook kwijt. En zover is fietsenpakhuis toch niet? Via tussenstraatje sta je meteen midden op de Gracht.

 • Loes Leurs

  Het is meer een winkel gebied geworden ter recreatie. In tegenstelling van Albert Hein. Daar zou ik gewoon mijn fiets willen plaatsen omdat ik niet met 2 zware tassen helemaal naar de fietsenstalling bij het station wil lopen. Ik vind dat er geen logica in zit. Ik snap dat de gedempte gracht fiets vrij is, maar bij Appie mag er een betere oplossing komen. Nu wordt de fiets tegen het raam gedoogd, maar ik ben altijd bang dat de gemeente mn fiets weghaalt.

  • sonja

   Gelukkig kan je overal 1 uur je fiets neerzetten voordat je fiets weggehaald mag worden, mits hij niet hinderlijk of gevaarlijk in de weg staat.

 • Dorieke

  Gelukkig! Geen gezicht die fietsen en scooters! Nu nog wat meer fietsenstallingen en we zijn er….

 • Marlene Blonk

  Wie heeft behoefte aan een terras daar? Heeft de vishalte dit aangevraagd?
  Kan toch geen initiatief van de gemeente zijn?

 • Frieda

  Goed plan, genoeg plekken vd fiets!

 • Rienk van der Molen

  Op het plattegrondje zie ik dat er alleen een terras bijkomt aan de zijkant van De Zwaan. Niet aan de achterkant. Terwijl je je daar bij een beetje drukte door de fietsenmassa heen moet worstelen wil je vanuit de Damstraat de Westzijde op.
  Ik krijg steeds meer indruk dat de fiets is vergeten in de plannenmakerij van Inverdan. Bij de AH, de bioscoop en her station is het toch ook een drama voor de fietser?

 • Agnes

  Laten ze dan ook iets van een strook met plantenbakken o.i.d. plaatsen, want als je van het zebrapad komt en je breekt je nek over de stoelen en tafels schiet je er nog niet mee op.

 • Huibert Latenstein

  Ben er straks langsgelopen. En ik vroeg mij af wie daar nu een terras wil?? Dat zal wel van die visboer afkomen. En wat als je nu geen vis lust zoals ik. Bij Inverdan zijn fietsenparkeerplaatsen vergeten dit is nu ook wel te zien aan de rommelige situatie op de Gracht. Bovendien als je bij AH boodschappen gedaan hebt of bij een van de andere winkels is het met een zware tas best nog een stuk lopen naar de Vinkenstraat. Zelf hou ik er niet van dat er mij wordt voorgeschreven waar ik mijn fiets moet stallen.

 • De Orkaan

  Wij vinden het wel een goed idee, aparte fietsenstallingen voor mensen die geen vis eten, dat opent perspectieven…

 • jan

  de “goedkope” auto-parkeerplaats tegenover de vinkenstraat in de westzijde kan een prima plaats zijn voor een fietsenstalling, desnoods open.

 • A. K van Elst

  . Het gedeelte bij de visboer is een hopeloos iets voor mensen met een rollator of een scootmobiel die kunnen er nooit langs komen ik hoop dat daar de fietsen definitief worden verwijderd er is daar met de herindeling geen rekening mee gehouden je steekt over op het zebrapad dan neem je de oprit maar vervolgens kun je met een scootmobiel niet naar rechts om de gracht op te gaan het staat er vol fietsen ik hoop dat daar iets aan gedaan kan worden .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *