Fietsenstalling onder de Beatrixbrug open

De fietsenstalling in de kelder onder de Beatrixbrug gaat vandaag open. Op vrijdag en zaterdag tussen 16.00 uur en 05.00 uur kunnen stappers hier gratis hun fiets kwijt.

Als op 2018 de nieuwe stalling in de Rozenhof in gebruik wordt genomen sluit deze stalling weer.

Op en rondom de Dam is het doorgaans op de weekendavonden een chaos van losse fietsen. Het leidt volgens de gemeente tot “ergernissen en onveilige situaties en draagt niet bij aan de aantrekkelijkheid van het uitgaansgebied.”

De gratis en overdekte stalling biedt ruimte aan 230 fietsen en is geopend op de piekmomenten van de horeca: vrijdag en zaterdag tussen 16.00 uur en 05.00 uur.

De stalling wordt vandaag geopende door wethouder Addy Verschuren, op de foto zijn fiets die de primeur had van het ondergronds fietsparkeren onder de Beatrixbrug.

Deel dit artikel:

8 reacties

 • Bf wijdogen

  Afgelopen woensdag avond was de fietsenstalling gesloten,
  Dus ging de fiets gewoon weer op de dam

 • Dirk Karten

  Jammer dat hij niet overdag open is. Vanmorgen 11.30 uur paste er geen scooter meer bij in het fietsenpakhuis. Veel te weinig ruimte daar. Waar moet je dan je scooter stallen? Veeeeel te weinig stallingsruimte voor elektrische fietsen en scooters in hartje centrum

 • Jaap Meeuwsen

  Gisteravond zaterdag 19 sept uit eten op de Dam, maar waar laat je de fiets in die fietsenchaos daar ?
  Voor je het weet staat ie op een vrachtwagentje en kun je hem terugkopen op de Aris van Broekweg
  Op de Dam geven grote gele borden de gratis fietsenstalling aan onder de brug, linksaf dan maar naar beneden, dan weer een bord linksaf…en dan ?
  Geen fietsenstalling te bekennen behalve een trap naar boven.
  Stalling opgeheven en borden vergeten weg te halen ?

 • Erik Schouten

  “Als op 2018 de nieuwe stalling in de Rozenhof in gebruik wordt genomen sluit deze stallig weer” staat hierboven

  • Erik Schouten

   Staan die borden er nu nog?

   • Jaap Meeuwsen

    Jazeker, net ook nog.
    Per 2018 ? Maar het is nu nog maar 2021 hoor, zo snel gaat dat toch allemaal niet ? Zie zo vaak oude vergeten borden in de Zaanstreek staan.
    Trouwens vanmorgen nog even de Damkade naar beneden gefietst, wat ziet het er daar verloederd uit, wat een rotzooi,denk dat de gemeente daar nooit komt dus dat daardoor die borden er nog steeds staan ?

 • Wendy Kind

  Wie naar de Dam wil en daar in de buurt z’n fiets veilig wil parkeren, kan het vergeten. Fiets moet aan een lantaarnpaal of tegen een gevel. Dan maar niet naar de Dam.

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *