Fietser gewond na aanrijding met bus

Net voor 7.30 uur vanmorgen kwam een fietser hard in botsing met een bus. De chauffeur sloeg vanaf de Koningin Julianaweg rechtsaf De Weer op, toen de man snel aan kwam fietsen. 

Door de botsing brak een raam van de bus. De fietser viel hard en de fiets kwam onder de bus terecht. Met onbekend, maar ernstig, letsel werd de fietser naar het ziekenhuis gebracht. 

Deel dit artikel:

15 reacties

 • Edwin Kleiss

  Dat ziet er eng uit zo’n fiets.
  Hopelijk maakt het slachtoffer het goed.

  Overigens:
  Gezien de route van de bus (lijn 394 komt vanaf Poelenburg aangereden) zal deze niet rechtsaf de Weer op zijn gereden maar linksaf.

 • P. Hoogkamer

  Van welke kant je het bekijkt… de Fietser had voorrang..

  • Sonja Puhl Diehle

   Dan had in het artikel moeten staan dat de buschauffeur de fietser heeft aangereden.Hoe hard reed de chauffeur? Dat staat niet in dit artikel. Wel dat de fiets snel kwam aan fietsen. Vreemd.
   Hopelijk gaat het goed met de fietser.

   • Het raam van de bus ging stuk… Daar begint het relaas over de gevolgen van dit vreselijke ongeluk, pas aan het eind gaat het over het lot van die arme fietser…

    • Rob Wolvers

     Meest voorkomende auto/fiets aanrijding in het verkeer betreft een doorgaande fietser die van de weg wordt gekegeld door afslaande automobilist.
     Is toch echt een voorrangsfout van de laatste, maar in de berichtgeving wordt de nadruk gelegd op de handeling van de fietser. Die komt “in botsing met”, “onder de auto terecht” of kwam “snel aanfietsen”. De automobilist blijft meestal buiten beeld.

     https://decorrespondent.nl/9272/busje-ramt-auto-file-na-ongeluk-en-de-mensen-dan/974923679400-3cc81f84

     • Bernard Blokzijl

      Inderdaad. Er wordt bijkans al gesuggereerd dat de fietser nog schuldig was ook. Als ik overigens zie hoe ver de bus is doorgereden na de aanrijding zal de chauffeur ook niet bepaald langzaam hebben gereden, vermoedelijk zelfs met een hogere snelheid dan de man of vrouw op naar wat het lijkt een e-bike.

     • Rob Klein

      Niet om automobilisten vrij te pleiten, maar ik heb als fietser én als buspassagier iets te veel kamikaze acties van fietsers gezien om direct alle schuld daar te leggen.

      Ik heb altijd geleerd dat je voorrang moet kríj́gen, maar veel mensen denken kennelijk dat je het moet nemen.

    • Sonja Puhl Diehle

     Ja goed gelezen Winnie.

   • Bart Prins

    Dit is ook een verschrikkelijk rotpunt, door de constructie van deze t-splitsing.

    Ik weet precies wat daar gebeurt, wanneer je daar als auto rechtsaf gaat. Wanneer er een auto op de Weer staat te wachten die de Koningin Julianaweg op wil rijden, ontneemt die het zicht op aankomende fietsers omdat de fietser bij die ahto ‘achterlangs’ moet. Je ziet de fietser dus letterlijk niet aankomen.

 • Loes Leurs

  Dit ziet er niet goed uit! Heel veel sterkte voor de fietser

 • Ton munnik

  Ja tegenwoordig moet je meerdere ogen hebben
  En een elektrische fiets op het fietspad is zo bij je sterkte allemaal

  • Wesky Badhi

   Moet je wel kunnen zien of de fiets elektrisch is misschien weer met blauwe en gele stickers gaan werken.

   • P. Hoogkamer

    gewoon stoppen voor de haaien tanden als je een fiets ziet aankomen .. een geoefende fietser , die naar het werktrapt ook niet elektrisch,rijd al gauw 20 25 km.pu. gewoon stoppen en voorrang verlenen… niks fietsers opleuken met plastic.

 • Henk Brunt

  Volgens mij moet de KOP zijn: Bus slaat te snel af toen er een fietser aankwam rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *