Fietsersbond: “maak Esdoornlaan fietsstraat”

De nieuwe fietsroute langs de N203 die over de Esdoornlaan voert, is vooral een paaltjesparadijs, met alle risico’s van dien volgens de Fietsersbond.

Het hele stuk is vergeven van paaltjes, bijna 30 bij de eerste ‘ovonde’ in Wormerveer, en nog eens enkele tientallen op de rest van de nieuwe fietsverbinding.

Volgens Maut Boshart van de Fietsersbond is het provinciale regeldrift. Het nieuwe fietspad is een prima verbinding maar de uitvoering laat te wensen over. Door de vele paaltjes en de gedeeltelijke afsluiting voor autoverkeer ontstaan gevaarlijke situaties:

De provincie heeft de Provincialeweg voorzien van twee ovondes, en is tevens op het idee gekomen dat automobilisten geen gebruik meer mogen maken van de ventweg maar door speciale toevoerwegen naar de Provincialeweg geleid moeten worden.

maut-fietserbond

Omdat een aantal automobilisten dat niet wil is de weg afgezet met paaltjes en omdat er ondeugende automobilisten waren die zich daar niks van aantrokken heeft de gemeente er nog eens 25 paaltjes extra tegenaan gegooid om te verhinderen dat ze over de stoep gingen.

Het heeft tot gevolg dat veel automobilisten achteruit rijden, wat gevaarlijk voor fietsers is. Niks is gevaarlijker voor een fietser dan een achteruitrijdende auto.

Volgens Boshart zijn die paaltjes helemaal niet nodig. Als er een fietsstraat wordt gemaakt waarbij auto’s “te gast” zijn, is dat voor iedereen veiliger.

paaltjes-esdoornlaan

De nieuwe route was zelfs voordat de fietstunnel officieel open is al een drukke doorgangsweg voor fietsers geworden.

Vanavond (28/10) is de Fietsersbond ook te zien bij ZaanTV.

esdoornlaan-autos

Deel dit artikel:

2 reacties

  • E.Bethlem

    Auto,s maken gewoon gebruik van de ventweg, zijn zelfs speciaal in en uitritten voor aangelegen. En waar de paaltjes staan is alleen voor fietsers.

  • Rob

    Die paaltjes zijn ondingen. Bedacht door een ambtenaar om oneigenlijk gebruik van de weg te voorkomen. In dit geval inrijden door automobilisten. Je kunt je afvragen wat erger is: de kwaal of het middel. Een automobilist die over het fietspad of het trottoir rijdt is asociaal. Hij (of zij) is echter een tijdelijke ergernis, zo’n paaltje is echter een permanent obstakel. Voor fietsers vaak levensgevaarlijk. Het is niet voor niets dat de Fietsersbond al jaren in het geweer komt tegen overbodige paaltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *