Fietsersbond Zaanstreek schrikt van plan Beatrixbrug

De Beatrixbrug zal binnenkort worden vernieuwd terwijl ook de aansluitingen met de Peperstraat en de Westzijde worden aangepakt

De Fietsersbond Zaanstreek is geschrokken van de plannen. De nieuwe brug is volgens hen smaller dan de oude, de situatie wordt voor fietsers slechter dan bij de huidige brug.

Dat komt omdat er hoogteverschillen komen tussen weg en fietspad en tussen fietspad en voetgangersgedeelte. De fietspaden zijn erg smal. Dat is een probleem volgens de Fietsersbond omdat er veel fietsers van deze oost-westverbinding gebruik maken. En richting het centrum eindigt het fietspad abrupt, en komen de fietsers ineens op de rijbaan voor het autoverkeer terecht.

De Fietsersbond heeft de bezwaren aan de gemeente kenbaar gemaakt en zijn erover in gesprek.

De problemen blijven volgens de bond niet beperkt tot de Beatrixbrug. De Wilhelminabrug zal namelijk waarschijnlijk dezelfde indeling krijgen.

beatrixbrug

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Bargos

  En nog maar niet te spreken over de bereikbaarheid voor de ondernemers en bewoners van aan de Peperstraat gelagen panden. Nooit geïnformeerd geweest over plannen tot afluiten van het gedeelte oostzijde tot de brug. Via via moeten vernemen. Ronduit slechte communicatie over de planne, geen overleg en bij verzoek om overleg is resultaat tot nu toe nihil. Plannen worden gewoon doorgeduwd.

 • A.versteegh

  Veel gaat er zonder overleg of informatie naar bewoners van de gemeente , neem het eenrichtingsverkeer verkeer bv , als kiemt de auto van de westkant waar ik woon naar de oostkant wil moet ik terdege opletten waar en hoe ik rijden kan, zoveel keer veranderingen dat op den duur niet weet hoe ik over het water kom, dus vele keren doe ik maar wat, doet de gemeente toch ook, oog om oog tand om tand. De burgemeester buurt ??Daar denk je dat je gek aan, t worden bent, maar ja , deskundigen he die dit bedenken,hahaha.

 • Els Lips

  Brug afsluiten voor auto’s alleen voor hulpdiensten, bussen , fietsen en voetgangers toegankelijk maken. En zorgen dat er een betere doorstroom over Wilhelminabrug komt. De route van Oost naar West voor auto’s moet via Den Uyl en via de Beatrix brug. Voor automobilisten is helemaal niet een probleem om even om te rijden!

 • Roos

  reactie op els lips voor u is het omrijden waarschijnlijk geen probleem (misschien rijdt u geen auto) maar ik woon zelf in het centrum en maak bijna elke dag gebruik van de brug voor mensen die naar het werk gaan is hij erg handig scheelt mij 15 min tijd elke dag benzine is ook niet gratis ik moet nu al elke dag omrijden omdat je bij de vomar maar 1 richting op mag

 • Denk voor dat je doende bent……..en ben je doende denk dan nog!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *