Filmtip: Onze jongens in de jungle (over oudgedienden van de TRIS)

Op maandag 10 februari is filmmaker Jelmar Hoekstra, samen met een oudgediende van de Troepenmacht in Suriname (TRIS),  te gast in de Fabriek om voorafgaand aan de vertoning van zijn documentaire. over  ‘Onze jongens in de jungle’ te vertellen.

De documentaire gaat over veteranen die hun dienstplicht in Suriname vervulden en sindsdien een band met het land hebben, of daar zelfs zijn gaan wonen.

Iedereen is maandag van harte welkom, maar ook uit de Zaanstreek vertrokken dienstplichtigen (in totaal ging het om zo’n 20.000 jongens van net 18 jaar) en regisseur Jelmar hoopt met name dat oud gedienden uit de streek de Fabriek weten te vinden.

Vanavond (zondag) gaat de film in première in het Chasse theater te Breda in aanwezigheid van de Minister van defensie, BN’ers, pers en ander volk. Daarna draait hij in flink wat mooie zalen door heel Nederland, waarbij De Fabriek vooraan staat. Gaat dat zien!

Cinema trailer ‘onze jongens in de jungle’ from Playback Images on Vimeo.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • hans van loo

    Nou,ik zou maar gauw tot vertoning overgaan,voordat je het weet wordt er een smet op de voormalige aanwezigheid aldaar bedacht. Doet men vanuit bepaalde kringen graag tegenwoordig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *