Flinke schade bij aanrijding Parkrijklaan, Assendelft

Donderdagavond – 1 december 2022 – heeft er omstreeks 19.45 uur een aanrijding plaatsgevonden op de Parkrijklaan in Assendelft. Bij de aanrijding waren meerdere auto’s betrokken. Door de aanrijding is er flinke schade. Van de Peugeot is het rechter voorwiel afgebroken en de Volkswagen is total loss. Gelukkig zijn de bestuurders ongedeerd. De ambulance was ter plaatse, maar niemand hoefde te worden nagekeken.

Een Peugeot kwam vanuit de richting Noorderveenweg en wilde op de kruising van de Parkrijklaan links afslaan naar de Witte Ring. Er reed al enige tijd een auto vreemd voor deze Peugeot en het leek erop dat deze ook links af wilde slaan. Bij de kruising maakte de bestuurster van die auto een rare manoeuvre weer naar rechts. De bestuurder van de Peugeot wilde op dat moment achter deze auto links afslaan. Een Volkswagen kwam vanuit tegenovergestelde richting. Beide automobilisten hebben elkaar niet kunnen zien, waardoor er een aanrijding plaatsvond. Het was een behoorlijke klap, waarbij de Volkswagen tegen een lantaarnpaal tot stilstand kwam.

Bergingsbedrijf Hoogwout heeft beide auto’s opgehaald. Tijdens het bergen van de auto’s was de Parkrijklaan tijdelijk in beide richtingen afgesloten. Hierdoor ontstond er een flinke rij met wachtende auto’s. Na wat getoeter van verderop wachtende auto’s, maakte één automobiliste het wel heel erg bont. Zij reed langs de rij en wilde op de andere rijbaan doorrijden. De politie heeft de betreffende bestuurster aangesproken en zij mocht weer in de rij wachten.

Foto’s: Michel Schermer

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *