FluXus Animation Film Festival: de hele dag de mooiste korte animaties

Op zaterdag 31 oktober viert het FluXus Animation Film Festival (FAFF) haar tweede editie in Filmtheater De Fabriek, Zaandam. Het FAFF staat in het teken van (korte) animatiefilm voor volwassenen. Net als het voorafgaande jaar is er uit de duizenden internationale inzendingen een selectie films opgemaakt.

Uit alle ingestuurde korte animatiefilms zijn er uiteindelijk 37 uitgekozen om op het grote doek te komen. De FAFF-selectie is onderverdeeld in drie categorieën die op 31 oktober in aparte blokken zijn te zien.

  • Om 13.00 begint ‘Alle leeftijden’, animaties die ook geschikt zijn voor kinderen. Hiervoor zijn ook aparte kaartjes te koop à € 7,50.
  • Om 14.45 start het twee uur durende blok met internationale animaties. Opvallend in deze categorie zijn de vele ingezonden animaties uit bijvoorbeeld Rusland en Iran.
  • Het laatste onderdeel start om 18.30, hierin zijn producties te zien uit de BeNeLux.
Het Iraanse Switchman, te zien in het onderdeel Internationaal

Aan het einde van elk programma bepaalt het publiek welke film er met een award vandoor gaat. De drie prijzen (in elke categorie één) worden tijdens een Award Show om 20.00 uitgereikt, natuurlijk in aanwezigheid van publiek. De awards werden dit jaar gemaakt door de jongeren van het FluXus ProductieTeam bij edelsmeden, onder FluXus docent Sacha Ofman.

Het FluXus Animation Film Festival is het eerste en enige animatiefilmfestival in de Zaanstreek. Het Festival haakt in op de Zaanse maakindustrie en let in de selectie van films op artistieke en kunstzinnige toepassingen van de verschillende animatietechnieken. 

The Last Day of Autumn is te zien in het kinderprogramma

Passepartours zijn te koop voor € 15,00 per stuk. Kaarten voor alleen het kinderprogramma zijn € 7,50. Cineville is geldig, toeslag voor FluXus Animation Film Festival is € 5,00.

Afhankelijk van de beschikbaarheid komen zaterdag aan de kassa ook kaarten vrij voor de losse onderdelen à € 7,50 (Cineville € 0,00).

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *