Flyball: een hondensport! (filmpje)

De Orkaan heeft beloofd om meer aandacht te geven aan sport. We kunnen daarover melden dat we flinke slagen maken, maar dat we nog best wat hulp kunnen geen. Wat is sport? Wat laten we wel zien en wat niet?* (daarover morgen meer op jouwer Orkaan). 

Toen we het persbericht van hondensportvereniging W.I.K. kregen ontstond dan ook een verhitte discussie op de redactie. De een zag Flyball als breedtesport, de hoofdredacteur zag hijgende hondjes, weer een ander riep ‘luide baasjes’ (of luie?), en de stagiair mompelde iets over getrainde professionals die topsport bedreven. 

We zaten muurvast, totdat redactiehond Abe ons wees op een filmpje dat Rich maakte: 

In het filmpje zie je Amos, de broer van Abe, als tweede de hindernisbaan bedwingen. Wat een souplesse! Elke beweging spot on! Wij zijn om! Het is sport en we gaan het volgen!

Kom kijken! 

Op zondag 26 juni bij hondensportvereniging W.I.K. (Kuilpad 6, Zaandam) kan je een officiële Flyball wedstrijd met geweldige honden bekijken! 

Het is een soort estafette waarbij de honden topsporters razendsnel 4 hindernissen moeten bedwingen om zo snel naar een ballenapparaat te gaan, het apparaat te bedienen zodat de bal te voorschijn komt, deze te vangen en daarna weer via de hindernissen naar de baas terug te rennen… 

Als je denkt dat jij een balgekke hond hebt en je bent zelf een hond/balgekke baas, dan is de sport misschien ook voor jou geschikt. Tussen 11.00 en 15.00 worden er wedstrijden gelopen. Je bent van harte welkom. 

*Daarover morgen meer op jouwer Orkaan. 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *