FNV bij AH: We’ll be back!

Werknemers van supermarkten en distributiecentra voerden gister, dinsdag 6 juli, nog één keer actie voor de zomerstop. Na de zomer worden de acties hervat.

Voor het hoofdkantoor van Albert Heijn in Zaandam voerden ze actie, ze boden de directie van AH een voorstel voor een nieuwe cao aan met, volgens de FNV:” goede afspraken over meer loon en de zondagstoeslag.”

Michiel Al, bestuurder van FNV Handel zegt op de website van het FNV:

“Nu moeten die supermarktbazen niet denken dat ze van ons af zijn. Een beetje zoals Arnold Schwarzenegger het zei: We’ll be back! Dit is alleen een korte zomerpauze. Tijd om tot inkeer te komen.

We geven de werkgevers eventjes wat tijd om tot inkeer te komen over hun belabberde eindbod voor de cao. Tijdens hun ongetwijfeld zeer luxe vakanties in de zon mogen ze nadenken hoe ze straks eindelijk met iets kunnen komen dat wél recht doet aan al het harde werk van de mensen in de supermarkten en distributiecentra.:

De FNV voert al een halfjaar actie. Het cao-overleg is vorig jaar mislukt omdat de supermarkten maar 2,25% extra loon per 1 februari 2021 boden. De FNV eist 5% loon erbij, ook moet de toeslag voor het werken op zondag blijven bestaan aldus de vakbond.

De foto’s maakten wij gister bij de actie voor het AH-kantoor in Zaandam.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *