Footlocker en The Athlete’s Foot weg uit Zaandam

Vanmorgen brachten we het nieuws over het vertrek van Mediamarkt uit het Zaandamse centrum, nu blijken ook de sportschoenenzaken Footlocker (Gedempte Gracht 48-50) en The Athlete’s Foot (Gedempte Gracht 54) uit Zaandam te vertrekken. 

De woordvoerder van Footlocker geeft aan dat de huur niet meer op te brengen is, de eigenaar zou appartementen in het pand willen bouwen. Zij sluiten 17 april al. De eigenaar van The Athlete’s Foot stelt dat zijn vertrek ‘puur bedrijfseconomisch’ is en dat hij het voor de coronacrisis al besloten heeft. Zijn huurcontract loopt tot 1 juli. 

Eerder al sloot Sneakers (Gedempte Gracht 73) haar deuren. Het aantal plekken waar de sportieve Zaankanter terecht kan voor strakke sportschoenen holt hard achteruit. 

Deel dit artikel:

13 reacties

 • Truus Vegter

  Bedoelen jullie footlocker?

 • Rob Dekker (Westzaan)

  Tja Corona of online kopen. Gelukkig kunnen we kiezen de laatste jaren. Behalve dan in de periode dat de winkels verplicht zijn. Het volume in afzet van goederen via de winkel is blijkbaar niet meer voldoende om de kosten te betalen. Online aankoop in geen gunstige bijdrage hierin. Veel zal er leeg komen te staan in Zaandam maar ook in de rest van Nederland. Er is een gezegde binnen de detail. En dat is dat als je in Zaandam een bedrijf kan runnen dan kan je dat in heel Nederland.We zullen zien…jammer hoor.

 • En er waait een frisse lucht over de gracht.

 • R. de Vries

  Positief: er komen appartementen in het gebouw waar Footlocker zit.
  Of ze betaalbaar worden is nog maar zeer de vraag, natuurlijk, maar toch….
  Kan ook helpen in de doorstroming op de woningmarkt als ouderen verhuizen van een eengezinswoning naar zo’n appartement.
  Kunnen jonge stellen in de achtergelaten eengezinswoning kruipen, nadat deze grondig gemoderniseerd is uiteraard, opdat ze aan de eerste leg kunnen beginnen.

  • Erhan Akdemir

   We gaan midden in de stad woningen plaatsen waar voorheen een winkel zat. Ik denk dat de ouderen liever niet midden in het centrum willen wonen maar dat jongeren daar graag zitten. Mediamarkt, BCC, footlocker en de Athletics lijken mij ook niet geschikt voor woningen gezien de locatie. Centrum moet gewoon vol met winkels blijven. De vraag is waarom gaan ze weg… Krijgen ze niet genoeg steun van onze gemeente om overeind te blijven??

  • Marion Kornelis

   Hopelijk zijn de huren dán wel een beetje betaalbaar ? Of kan alleen de elite in Zaandam het zich dan veroorloven op de Gedempte Gracht te wonen …. de winkeliers hebben altijd al geklaagd over de schandalig hoge huur in het centrum van Zaandam

 • Ronald Olie

  Het word tijd dat de gemeente de winkelsinvesteerders stevig gaan aanpakken, willen ze nog winkels in het centrum houden. Doen ze er niets aan is de kans groot dat er een flinke leegloop is met het risico dat er geen winkelketen meer in Zaanstad wil gaan vestigen

  • Anton Keijsers

   Dat zou een geweldige gelegenheid zijn om van de ketens af te komen en een gezellige winkelstand te creeren voor kleine ondernemers.

  • Marijke Burlage

   Ik heb niet zoveel vertrouwen in deze burgemeester..dus ik denk dat het er niet in zit. Straks wonen we in een spookstad, meer criminalitijd gok ik..

 • Yvonne van Donk

  Zoals gewoonlijk heeft de gemeente Zaanstad totaal geen visie op de inrichting van het centrum in Zaandam. Door het zwalkend beleid, al jaren, levert dit straks een leegstand op in het centrum. Winkelruimte omkatten naar woonruimte is geen alternatief mits de huur betaalbaar gaat worden (650 euro per maand).
  Begon het centrum wat meer winkelende mensen aan te trekken zal het vertrek van winkels hier zeker geen positieve uitwerking op hebben. Kortom, Zaandam zal NOOIT wat worden.

 • Ilse Janssen

  ik snap sommige verhuurders ook niet. Neem nu het winkeltje van Promiss, naast de SNS bank. Huur per jaar € 75.000 dat is nog excl. kosten voor gas/water/licht, gemeentelijke lasten (en die zijn hoog in ZNSTD) en je personeel. Je zit al snel aan 150K aan jaarlijkse kosten. Dat is dan nog exclusief je inkoop.

  Daarvoor moet je toch heel wat spijkerbroeken/t-shirts en jurkjes/sportschoenen verkopen.

  https://www.fundainbusiness.nl/winkel/zaandam/object-87272876-gedempte-gracht-12/

  • Ronald Kok

   Met zulke huurprijzen is de Gedempte Gracht de begraafplaats voor de kleine ondernemer. Een grote winkelketen wilt een verlieslijdende flagstore alleen in een grote stad hebben. Dit zijn flagstoreprijzen in het buitengebied. In Zaandam moeten winkels echte winst gaan draaien om te blijven bestaan. Met deze huurprijzen kan je alleen maar geld naar de verhuurders brengen of de winkels richting de faillissement, bedrijfseconomische sluiting of witwasserij drijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *