Bannehoven bouwrijp

Op het terrein waar ooit het gemeentehuis van Zaanstad – het Bannehof – stond, verrijzen 150 nieuwe woningen.

De ruim 100 koopwoningen zijn al in de verkoop. Daarnaast komen er 47 huurappartementen (sociale woningbouw) in de wijk.

Petra Hoogkamer maakte de foto’s, maar blij was ze niet:

“Weg skatebaan, speeltuin, hangplek, bootcampplek, jeu de boule plek. Weg bomen die ter compensatie geplant zijn. Weg bankjes om te rusten voor slechtterbeners. Gaat top in Rooswijk.”

Lees hier ons Bannehoven-dossier.

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Robert Koopman

  Tja Petra er gaat veel weg. Maar er komen ook 147 woningen voor terug, dat zal vele mensen blij maken. Realiseer je goed hoe groot het woningtekort in Zaandam is.

  • P. Hoogkamer

   ja dat realiseer ik me. onze 2 twintigers zijn ook opzoek… Dit project. de allereerste versie. en nu dit rijkeluis ja luis project met een penthouse. waar 3 appartementen voor zouden kunnen komen bv.
   En geen enkele plek meer voor publiekgroen en rondhangen .. in Rooswijk.

 • Rob Vreeken

  De Bannehof

  • De Orkaan

   Tja, daar is de jury nog niet helemaal uit. In het onvolprezen gemeentearchief komen beide constructies – dus “De Bannehof” en “het Bannehof” – voor, ‘de’ vaker, en er staat zelfs “in de volksmond De Bannehof genoemd’. Maar recepties werden dan weer vaak in het Bannehof gehouden. Maar het gemeentehuis heette helemaal niet ‘het’ of ‘de’ Bannehof, het heette gewoon ‘Gemeentehuis’ en was gevestigd aan Bannehof 1 (dus zonder de of het). Bij Van Dale is ‘hof’ mannelijk, dus ‘De’ heeft inderdaad de voorkeur.

   (Dit is zeker niet de eerste lidwoordendiscussie op De Orkaan, ook bij het/de Rozenhof en bij het/de/’t Krimp gebeurde dat – we staan open voor nieuwe bijdragen.)

 • 47 Huurwoningen EN de Rest Koop? Waarom koopwoningen? Er zijn TE veel koopwoningen in elk gemeente, teveel. Waarom géén huurwoningen? Draait het alleen om de Centen? Dit is een belachelijke situatie om 80% koopwoningen te bouwen, duizenden mensen wachten al jaren en jaren op een Huurwoning!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *