Foto-hotspot Inntel

Dinsdagmiddag 24 januari. Het was koud en winderig. Toeristen laten zich normaal gesproken niet zien in januari – traditioneel een slechte maand. Maar bij het Inntel-hotel in Zaandam troffen we niet minder dan negen* setjes toeristen aan (20 stuks in totaal) die elkaar op de foto namen tegen de achtergrond van het iconische Inntel-hotel.

Het waren bezoekers uit Azië en het Verre/Midden-Oosten die afgereisd waren naar Zaandam om dit wereldwonder te aanschouwen en ermee op de foto te gaan. En dan is het dus nog maar januari. Deze zomer zal het Inntel wedijveren met de Zaanse Schans om de titel ‘meest gefotografeerd’ in de Zaanstreek. Op Instagram heeft het hotel het al gewonnen overigens.

* Acht te zien op de foto – het negende setje stond achter ons. En omdat wij ook fotografeerden waren het er eigenlijk nog meer.

Inntel-fans.
De zes populairste foto’s met hashtag #Zaandam op Instagram.
Deel dit artikel:

3 reacties

 • … en ze staan allemaal op het fietspad, dat was de redactie nog vergeten te melden. Dit wordt nog eens een groter probleem dan de Zaanse Schans.

  • René Kruithof

   Heb het al eens aangegeven bij de gemeente. waar de paden overgaan van bestrating naar een met asfalt beklede brug houden ook de fiets-icoontjes op het wegdek op. En bovendien lijkt het met de bebording vanuit de richting van het station erop dat het over gaat in een voetpad, want daar hangt alleen een bordtje ‘voetpad’, zonder dat het duidelijk is dat het alleen voor het pad links van het bord geldt.

 • mieneke kolen

  Vergis je niet, het hotel is bij iedereen bekend. We hebben een Europeese vriendenkring, Zaandam is windmolens en dat leuke hotel met die gestapelde huisjes. Trouwens, ik wordt er iedere keer blij van als ik het zie.
  En nog wat: van al maar overvroeger praten, daar wordt je snel oud van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *