Frikadellen, patat en Turkse pizza’s voor de evacuees in Poelenburg

Vanmiddag brak in de Lobeliusflat in Poelenburg brand uit op een balkon op de vijfde verdieping. De oorzaak is vooralsnog onbekend.

Er zingen verschillende versies rond over of de bewoners (of een van de kinderen) al dan niet thuis zou(den) zijn geweest. Op Dichtbij staat een mooi vinger-aan-de-pols-verslag van Dewi Oudijk.

Wat ons opviel was de directe betrokkenheid van het sociaal wijkteam, de omgeving en de omwonenden. Wijkmanager David Kooi zat bovenop het gebeuren. Hij twitterde kort na het uitbreken van de brand:

Poelenburg verticaalBij twitteren bleef het niet. Het sociaal wijkteam zorgde voor een lijn met buurtcentrum de Poelenburcht. Daar werd direct de deur open gezet. Zo’n 50 mensen die hun eigen huis niet in mochten maakten er gebruik van.

Momenteel wordt er per woning gekeken naar wie er terug kan. Veiligheid staat daarbij voorop. De sfeer in de Poelenburcht is goed, bijna gezellig, momenteel zitten er nog ongeveer 20 mensen. Er worden Turkse pizza’s geregeld door Ali Acer en weer een ander haalt patat en frikadellen bij de snackbar.

De foto’s zijn van Joseph Krol 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *