Ga je mee naar Wastora? Zondag grote reünie!

Wastora was meer dan een winkel in Wasmachines, stofzuigers en radio’s. Het bedrijf van Klaas en Cees Molenaar was een gemeenschap. Een wereld van 12.000 m2 in Zaandam, vol parfum, goud, witgoed, fietsen, radio’s, meubelen. En natuurlijk sport: Retteketetteketet…. !

In 1981 werd AZ gehuldigd op het bordes in de Westzijde. Turks Fruit, nog steeds de best bezochte Nederlandse speelfilm ooit (met Rutger Hauer en Monique vd Ven), werd grotendeels opgenomen in de winkel.

Na de hoogtijdagen met winkels in verschillende steden, ging het bergafwaarts. In 1992 werd de boel overgenomen door It’s (en It’s ging failliet). Het pand in de Westzijde bleef Wastora huren van de Molenaartjes. Het einde kwam toen het op 30 augustus 1993 door brand werd verwoest.

Wat niet bluste is de band die de personeelsleden van Wastora met elkaar hebben: die is er nog altijd. Door de feestjes, de uitstapjes –onder andere naar het Hilton – en de twee bedrijfsvoetbalteams was de onderlinge sfeer altijd geweldig.

Nu is er aankomende zondag 7 juni van 12:00 uur tot 22:00 uur op het parkeerterrein van Westend Snooker in Zaandam een reünie van oud-medewerkers en iedereen die warme herinneringen koestert aan Wastora. In de dagen ervoor is ook van alles op die plek te beleven.

Wij hopen dat onderstaand lied zal klinken over en door de Zaan. Het is ook via youtube te bekijken.

De foto van de brand komt uit het gemeentearchief. Daar staan nog veel meer foto’s.

Deel dit artikel:

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *