Gat aan de Javastraat, bouwvergunning ingetrokken

“Levensgevaarlijk” volgens de buren, “afgelopen week speelden er jongetjes op de bouwplaats, ze sprongen van eiland naar eiland.” Inderdaad gevaarlijk, de bouwput is niet afgeschermd en tussen de ‘eilandjes’ liggen diepe sloten waar ijzeren pennen uit omhoog steken.

De buurt heeft helemaal genoeg van de bouwput aan de Javastraat 14 / Warmoesstraat 15 in Wormerveer. De eigenaar heeft het gebouw zelf laten slopen en wil het ook zelf bouwen, maar veel gang zit er niet in. Er is wel geheid, daarom steken betonijzers uit het water omhoog.

De laatste klachten dateren van vorig weekend toen door de storm de bouwhekken tegen de vlakte gingen. Er werden tegels op de plastic doeken gelegd om te voorkomen dat die wegwaaiden maar daar is het voorlopig bij gebleven. De hekken liggen op de grond waardoor kinderen vrij toegang tot de bouwput hebben.

Eerder is ook al door omwonenden bij handhaving geklaagd over de bouwput. Ze vrezen dat het een slepend project zal worden. Zakken met bouwmateriaal liggen al maanden op de stoep. En na de sloop en het heien is er weinig meer gebeurd.

De gemeente is het eens met de bewoners. Woordvoerder Lenny Beijerbergen laat namens Zaanstad weten:

De vergunning is ingetrokken. De eigenaar mag geen bouwwerkzaamheden meer verrichten en is gesommeerd om hekken om de bouwplaats te zetten. Handhaving zal controleren of hieraan wordt voldaan.”

Boven en onder foto’s van de bouwput. Onder die foto’s gaat het artikel verder.

Eilandjes met water en betonijzers, bouwhekken liggen plat.

 

Stoel op kruiwagen die in het water ligt.

 

Winkelwagen met bouwmateriaal, ladder, schep, slijpschijven, half afgedekte planken.

 

Het officiële adres van het pand is volgens het Kadaster Javastraat 14, het staat aan het verbindingsstraatje tussen Javastraat en Warmoestraat vlakbij de Dubbele Buurt. Het grenst aan Warmoesstraat 17 en aan de Javastraat-kant aan nummer 14A (zie kaartje helemaal onderaan). De laatste foto van het oude pand dateert uit september 2016 van Google Streetview. Het pand werd gebruikt als kamerverhuurbedrijf. Het was toen al in zeer slechte staat (zie de stutten en scheuren) maar het bracht zoveel op (€ 300 per maand per kamer volgens buren) dat de eigenaar het lang in stand heeft gehouden. Het werd onbewoonbaar verklaard en vervolgens door de eigenaar gesloopt. Daaronder een foto van  Google Streetview uit juli 2018.

September 2016

 

Juli 2018

 

Kadasterkaart van het gebied, rode pand is Javastraat 14

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *