Gat in de Jan van Goyenkade

Afgelopen juli deelden we een warme douche, maar ook de onvrede van bewoners van de Jan van Goyenkade over de manier waarop door de gemeente en de aannemer met de kade wordt omgesprongen. 

De warme douche was voor het reddingstouw dat langs de gehele kade was aangebracht, en de lage opstapjes voor de dieren. De kritiek betrof de staat waarin het wegdek zich bevond door het zware werkverkeer dat ook de huizen deed schudden. Omdat de gemeente na diverse meldingen en klachten niets deed, overwogen de bewoners de straat af te sluiten.

Daarop bracht de gemeente een noodbestrating aan. En de rust leek wedergekeerd. 

Tot gisteren. We ontvingen van een bewoner een foto van de Van Goyenkade met een gat:

‘En weer wordt de Jan van Goyenkade in puin gereden. Veel te zwaar vrachtverkeer met mega-zware zandwagens hebben een diep gat in de Van Goyenkade gereden. Daardoor is een gevaarlijke situatie ontstaan.’

Buurtbewoners hebben een markering boven het gat aangebracht:

‘Het is totaal onverantwoord om met van dit zware vervoer de hele dag heen en weer te rijden. Waarom kan dat in een kwetsbare buurt niet met kleinere wagens gedaan worden? Onbegrijpelijk, dit.’

Dit stuk verscheen ook op:

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Jan Schoen

    Volgens de mannen die de boel nu aan het repareren zijn is het, volgens hen, niet goed aangelegde deel van het riool door de krankzinnig grote en zware zandwagens die af en aan reden in puin gereden. Dat moet nu alweer vernieuwd worden. Tel uit de winst.

  • Henk vries

    Vaak bij verdichten gebruiken ze geen stamper om goed te verdichten dan krijg je dit.
    Ik weet dat dit onderaannemers dit niet gebruiken als er geen controle is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *