Gaybra Krommenie

Het is prachtig dat Zaandam in het winkelgebied een regenboogzebra heeft en Zaanstad in de publiciteit goede sier maakt met de gaybra en zijn maatschappelijke betrokkenheid.

‘Nu weet ik hoe ik het had moeten aanpakken om het probleem met de gewone zebra in de Zuiderhoofdstraat op te lossen,’ verzucht Josefien Gigengack, eigenaar van Loppis, de winkel met de Zweedse variant van brocante en actief in de werkgroep Krommenie.

Josefien signaleerde vorig jaar al een onveilige verkeerssituatie op de kruising Padlaan-Zuiderhoofdstraat waar de oversteekplaats door slijtage van de verf slecht te zien is. Door het uitblijven van een reactie heeft zij dit voorjaar opnieuw aan de bel getrokken om te voorkomen dat oversteken hier een vorm van Russische roulette wordt. Dat is niet de manier waarop je je als winkelgebied wilt onderscheiden:

‘Volgens mij is dit een superleuke plek om het idee van Zaanstad verder uit te dragen door hier twee regenboogzebrapaden aan te leggen. Er wonen in Krommenie genoeg vakbekwame en zelfs artistieke schilders die de gemeente eventueel een handje kunnen helpen bij het aanbrengen van al die kleurtjes.’

Wij zouden er ook wel vrolijk van worden.

Een bijdrage van Jaap de Jong

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *