Gebaksverbod voor burgemeester (filmpje)

Update:

1 april
Het personeel van de veiligheidsregio Zaanstreek Waterland, het ZMC, Evean en de Zorgcirkel, huisartsenposten en brandweer hebben burgemeester Hamming gevraagd te stoppen met het rondbrengen van gebak.

“Het is goed bedoeld’, dat snappen we ook wel, “maar elke dag moorkoppen, tom poucen, marsepein kasteeltjes, mokkapunten en mergpijpjes wordt ons echt te veel” aldus een zorgmedewerker die anoniem (en slank) wil blijven.

Een woordvoerder van Jan Hamming zegt dat de burgemeester zich “niet in de kritiek kan herkennen”. Hij heeft alleen een gebaar willen maken om zijn waardering te uiten en “al die harde werkers een hart onder de riem en een veer in de bibs te steken”. Bij de tijdelijke huisartsenpost in Koog aan de Zaan filmden wij onlangs (het laatste?) taartincident (na het filmpje tikken we verder):

Bij het ZMC en de brandweerkazerne zullen morgen borden geplaatst worden met het verzoek geen gebak voor de medewerkers te bezorgen. Woordvoerders van beide instellingen wilden niet bekend maken wanneer dat ging gebeuren: “dan komt er weer een heisa rond 11.00 uur, en daar staat ons hoofd helemaal niet naar.”

Onder een van de gebak-uitdelingen van Hamming. Banket-bakkerij Butter vond het gebaksverbod ‘kinderachtig’: “zo stoten ze een eerlijke ondernemer het brood uit de mond.”

gebak hamming

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *