Geboren in 1965 eerder? Nu boosterprik plannen

Mensen geboren in 1965 kunnen nu ook online een afspraak inplannen bij de GGD voor een corona boostervaccinatie via www.coronavaccinatie-afspraak.nl.

Daarmee is de derde groep 60-minners aan de beurt om een afspraak te maken. Ook voor hen geldt dat ze gevaccineerd kunnen worden als ze minimaal 3 maanden geleden de laatste vaccinatie hebben gehad of besmet zijn geweest met het coronavirus.

In de tweede helft van januari moet iedereen van 18 jaar en ouder “de kans hebben gehad een boostervaccinatie te halen” aldus de nieuwste kabinetsplannen.

Begin deze week is een vaccinatie-locatie in Purmerend geopend waar dagelijks 3.456 mensen kunnen worden geprikt. De capaciteit van de Zaandamse vaccinatie-locatie PG1 is opgevoerd van 660 tot 864 per dag, er wordt tot 22.00 uur geprikt. In het voormalige gemeentehuis van Beemster wordt deze week een derde booster-priklocatie in Zaanstreek Waterland ingericht waarbij door de GGD de hulp van Defensie is gevraagd voor het zetten van prikken en administratieve taken.

60-plussers met een afspraak ná de jaarwisseling kunnen dat vervroegen naar vóór 31 december, “voor zover de capaciteit dat toelaat”. Ze worden deze week per SMS geïnstrueerd.

Prik-tips:

 • Deze website in de gaten houden: daar worden de nieuwe leeftijdsgroepen aangekondigd, nu is dat geboren in 1963, 1964 of eerder.
 • Niet wachten op de uitnodigingsbrief, maar meteen een afspraak online maken als je jaar aan de beurt is.
 • Ongelukkige tijden voorgesteld bij de 3 opties? Op ‘vorige’ klikken (na het inloggen met je DigiD en invoeren va postcode) en dan weer op ‘volgende’, dan worden weer andere plekken en tijden aangeboden.
 • Bonustip: een iets andere postcode (verder weg van Amsterdam) invullen (PG1 is ‘1506’).
 • Het is nog onduidelijk of partners en mantelzorgers via een telefonische afspraak ’toegevoegd’ kunnen worden aan een andere afspraak.

Wie liever belt om een afspraak te maken, moet eerst de uitnodigingsbrief afwachten. Zonder brief kan geen telefonische afspraak worden gemaakt. Volgens de GGD is er behoorlijke achterstand met het versturen van brieven.

Foto: PG1-boosterprik in Zaandam

Deel dit artikel:

3 reacties

 • André Benjamens

  Kom op mensen boven de 60 naar purmerend en muidenberg sturen. Zaanstad doet toch altijd zo groot, waar blijven jullie nu.

 • Ron Bouw

  Gisteren een boosterprik gehaald in Purmerend, parkeren is wel een probleempje, erg druk en modderig maar verders is het prima geregeld en ging zeer vlot.
  Natuurlijk laat Zaanstad steken vallen en laten ze hun inwoners behoorlijk in de steek, zoals ik al eerder heb gezegd: ze willen groeien qua inwoners, dat zal ook gebeuren maar qua capaciteit kunnen ze het niet aan.
  Een vooruitziende instelling is er totaal niet: Jan Hamming: je hoort je diep te schamen en reageer eens op de mails die je toegestuurd krijgt, deze beantwoorden hoort ook tot je taak, maar openingen en lintjes doorknippen en in de media staan is belangrijker, nee grote onvoldoende voor Zaanstad.

 • M. Steegeling

  Ik mag inmiddels ook online een afspraak maken, wat een ballentent,zonder eigen vervoer naar Badhoevedorp, Hem, Almere, Velsen… wat ik ook probeer, geen Zaandam, Purmerend of Amsterdam. En als je de online-tip opvolgt dat je bij problemen gewoon tussen 08.00 en 22.00 moet bellen, word je er of meteen uitgegooid, of ze houden je aan het lijntje totdat je je geboortejaar moet intoetsen en dan word je er alsnog uitgegooid met de mededeling dat JIJ nog niet mag bellen en het online zelf maar moet regelen. Hoezo iederen kan een afspraak maken ???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *