Geboren in 1984 of eerder? Nu ook booster-afspraak maken!

Mensen geboren in 1984 of eerder kunnen online een afspraak inplannen bij de GGD voor een corona-boostervaccinatie via www.coronavaccinatie-afspraak.nl.

Ook voor hen geldt dat ze gevaccineerd kunnen worden als ze minimaal 3 maanden geleden de laatste vaccinatie hebben gehad of besmet zijn geweest met het coronavirus.

In de tweede helft van januari moet iedereen van 18 jaar en ouder “de kans hebben gehad een boostervaccinatie te halen” aldus de nieuwste kabinetsplannen.

Vorige week werd de boosterprik-capaciteit in Zaanstreek-Waterland is verder opgevoerd. Lees ook: Priktempo omhoog, booster-afspraak blijft voor problemen zorgen (GGD-interview)

PriklocatieAantal prikstratenAantal prikken per weekAantal prikken per uur
Beemster48.00080
Purmerend1224.000250
Zaandam510.000100
Totaal per week2142.000430

60-plussers met een afspraak ná de jaarwisseling kunnen dat vervroegen naar vóór 31 december, “voor zover de capaciteit dat toelaat”. De eerste groep (75+) heeft al een SMS gehad.

Tips:

 • Deze website in de gaten houden: daar worden de nieuwe leeftijdsgroepen aangekondigd, nu is dat geboren in 1984 of eerder.
 • Niet wachten op de uitnodigingsbrief (die zijn laat verstuurd), maar meteen een afspraak online maken als je jaar aan de beurt is.
 • Ongelukkige tijden voorgesteld bij de 3 opties? Op ‘vorige’ klikken (na het inloggen met je DigiD en invoeren va postcode) en dan weer afspraak maken, dan worden andere plekken en tijden aangeboden.
 • Een iets andere postcode (verder weg van Amsterdam) invullen (PG1 is ‘1506’).
 • Telefonisch afspraak wijzigen is wel mogelijk (ook zonder brief) via 0800 70 70.

Het is niet mogelijk voor partners en mantelzorgers om via een telefonische afspraak om ’toegevoegd’ te worden aan een andere afspraak.

Wie liever belt om een afspraak te maken, moet officieel eerst de uitnodigingsbrief afwachten (maar wij zouden het gewoon proberen op 0800 70 70). Volgens de GGD is er grote achterstand met het versturen van brieven. Vorige week krijgen de mensen die in 1946 en 1947 zijn geboren een brief.

Foto: vaccinatie-locatie PG1 in Zaandam (De Orkaan).

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Peter Bicker

  Denk goed na voordat u een booster neemt, het is nu wel duidelijk dat het vaccin niet werkt maar wel uw eigen afweersysteem aantast.

  • Eveline Vlaanderen

   Denk goed na voor u geen booster vaccinatie neemt: het is duidelijk dat het vaccin werkt en uw afweersysteem aan het werk zet

 • De Orkaan

  Over het algemeen laten we reacties met dit soort aantoonbare onzin niet toe of verwijderen we ze. Deze was er tussendoor geglipt en correct beantwoord door Eveline.

  Discussie zijn we dol op en voor afwijkende meningen staan we open maar we trekken de grens bij gescheld en dus ook bij aantoonbare onzin. Dat het corona-vaccin het immuunsysteem aantast is een populair thema bij de corona-ontkenners en antivaxers, en wordt weerlegd door alle serieuze wetenschappers.

  De discussie aangaan is zinloos, de zendingsdrang is ontembaar bij de ontkenners en hun energie om in elke discussie voortdurend hun mantra’s te herhalen is onbegrensd. Ze hebben altijd wel een ‘betrouwbare’ bron ergens vandaan gegoogeld die hun fabeltjes ondersteunt.

  Wij hebben daar niet zo’n zin in en kunnen onze tijd wel beter gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *