Geef #groenlicht voor vluchtelingen

De manier waarop met vluchtelingen wordt omgegaan is wreed, en een menselijke oplossing lijkt te verzanden in onwil en in het gebrek aan politieke slagkracht.

De Vereniging van Asieladvocaten vindt dat Europa een signaal nodig heeft. En daar sluit Stichting Samenbindende Projecten Zaanstreek zich bij aan. Kok Klever is predikant van Doopsgezind Zaanstreek hij stelt: 

“Mensen op de vlucht worden aan de Europese grens steeds vaker tegengehouden, mishandeld, opgejaagd, in gammele bootjes terug de zee op gestuurd of bewust met harde hand teruggeduwd uit grondgebied van de EU.’ 

Op vrijdag 10 december – de Dag van de Mensenrechten – kleuren gebouwen van onder meer Doopsgezind Zaanstreek, De Ontmoeting, de Kogerkerk en Stichting Animo groen. 

Voor groen licht is gekozen omdat er achter ramen van huizen in de grensstreek tussen Polen en Wit-Rusland groene lichtjes branden als de mensen die daar wonen vluchtelingen willen helpen. 

Als je ook graag een signaal wil afgeven aan de bestuurders van Europa, dan kan je zelf vrijdag 10 december of elke andere dag) een groen lampje laten branden. 

Op de foto boven zie je de Orkaan-redactieruimte. Wij zijn er klaar mee en voor. 

Deel dit artikel:

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *