Geen Booster-prikken aan Aris van Broekweg

De Aris van Broekweg 11-13 in Zaandam wordt toch geen GGD-locatie voor de ‘boosterprik’ tegen corona. Dat maakte wethouder Hans Krieger bekend tijdens het Zaanstad Beraad.

De eerste prik had daar in de tweede week van december gezet worden. De GGD verwachtte de locatie zeker een jaar nodig te hebben. Volgende week had de bouw moeten beginnen.

Tegen de bouw waren bezwaren gerezen van ondernemers in de omgeving. Het zou volgens hen tot een verkeerschaos leiden. Ook waren ze niet te spreken over het gebrek aan communicatie vanuit de gemeente en het ontbreken van een vergunning.

Krieger zei dat de beslissing eigenlijk te overhaast tot stand is gekomen, “met stoom en kokend water”.

Er wordt nu gekeken of er aparte locaties in de Zaanstreek en in Purmerend geprikt kan worden. Krieger kan de locaties nog niet bekend maken. Er wordt gezocht naar een vaste locatie, dus geen tent, vanwege de problemen die dat bij zwaar weer kan opleveren.

Lees ook:

Deel dit artikel:

18 reacties

 • Robert van Tellingen

  Er zijn toch zat lokaties die te gebruiken zijn? Sporthallen die leeg staan, of een ruimte op t hembrugterrein bijvoorbeeld. Of ben ik te optimistisch? Misschien een leuke Orkaan-prijsvraag. Wat is de beste extra priklokatie? Voor de winnaar bakt de wethouder een taart (denk ik)

 • Marco Woudstra

  De oude mediamarkt staat leeg.

 • De oude BCC winkel centraal in de stad.
  Achter parkeren met de auto en op de fiets ook goed bereikbaar .

  En bij de zorg boulevard staan nog enkele panden leeg.

 • Dirk Schoonderbeek

  de ideale locatie, Topsportcentrum de Koog, was vorige keer bij de massale vaccinaties zeer goed geregeld. onze burgemeester wilde deze ruimte niet ter beschikking stellen. de redenen daarvoor zijn onbekend. Wat vindt de Gemeenteraad? Dit is urgent in de strijd tegen de hoge besmettingen.

  • Irene Ellermeijer

   Dan kan niemand meer sporten, ook de basisschoolkinderen niet meer! Slecht idee!
   Het oude belastingkantoor begane grond gereed maken misschien.

 • Bert Versteeg

  Ik zat te denken aan het voormalige Bruynzeelterrein waar de Ikea zou komen, dat is een groot terrein waar ruimte genoeg is om te parkeren en om units te plaatsen.
  Een bedrijf als BUKO Huisvesting in Beverwijk verhuurd kwalitatief uitstekende tijdelijke ruimtes ( tbv scholen of noodwinkels) die groot genoeg zijn om als priklocatie in te zetten.
  Mensen die van het openbaar vervoer afhankelijk zijn kunnen gebruik maken van de bushaltes langs de Provinciale Weg thv de verkeerslichten naar de Havenstraat. Bij Oudsaenden moet alleen nog een noodbruggetje gemaakt worden en de locatie ligt op loopafstand. (ook fietsers kunnen gebruik maken van dit bruggetje)

  • Ria Nieuwenhuis

   Een houten bruggetje zal het dan worden. Fijn voor fietsers en voetgangers, sneeuw, ijzel. Goed idee. Wat me opvalt is dat over het algemeen alleen aan parkeerplaatsen wordt gedacht. Men gaat ervan uit dat iedereen een auto heeft of goed ter been is.

 • Ed Renkema

  Misschien verstandig als er bij de gemeente Zaanstad mensen komen te zitten die eerst nadenken voor dat er beslissingen worden genomen die dan weer terug gedraaid moeten worden?

 • Kees Huyser

  Eindelijk een bestemming voor het oude PTT gebouw op de Krimp?

 • Fred Wolf

  Ja plekken genoeg,maar dit hoort bij Zaanstad,eerst doen en dan pas denken…
  We wachten het maar weer af!

 • M. de Boer

  Ook hier zou kunnen: Groot passagiersschip afgemeerd aan de Burcht – parkeren gemakkelijk en fietsen na 1 januari ook als de brug is aangepast.

 • De bedoelde locatie heeft als bestemming woningbouw, blijkens een brief die ik eerder deze week -als buurtbewoner- van de GGD ontving. Die bestemming is afkomstig uit de jaren 60, toen men hier nog een soort Hoogtij in gedachten had. Maar de tijden zijn veranderd. Het hele industriegebiedje is niet meer dan 1 straat met een tiental “bedrijven”, waaronder een buurtcentrum annex galerie en een bordeel. De overige ondernemingen hebben de wethouder blijkbaar in de zak.
  Het zou toch veel beter zijn als die bedrijven, met hulp van de gemeente, verkassen naar het uiteindelijke Hoogtij ofzo, zodat het gehele gebied inderdaad een woonbestemming krijgt? Het lijkt mij een waardevolle locatie, zo dicht bij station Zaandam, waar veel Amsterdammers graag de portemonnee voor zullen trekken. En dat bedrijven ageren tegen een initiatief dat de volksgezondheid dient, is natuurlijk gewoon…eh…godgeklaagd. Nu zijn ze opeens weer gek op alle regeltjes!

 • Jaap Meeuwsen

  Ik zat te denken aan helemaal nergens.

 • l. Boonstra

  Toch mooi om te horen dat tenten niet geschikt zijn en wat staat er aan de Houtveldweg voor gebruik door de sportschool,U raadt het nooit .Een hele grote tent met een dieselaggregaat. Dus ja aan de Aris van Broekweg had dat ook gemakkelijk gepast. Parkeren bij de Aldi of een eigen terreintje en het had morgen gebouwd kunnen worden maar ja de wethouder ziet ze liever naar zijn gemeente reizen ipv dat het in eigen gemeente blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *