Geen publiek bij raad Zaanstad

In verband met de nieuwe anderhalvemeter-regels is publiek vanavond niet welkom bij de gemeenteraadsvergadering van Zaanstad. De vergadering is wel digitaal te volgen.

De raadsleden worden op ruime afstand van elkaar gezet waardoor ook de publieke tribune gebruikt moet worden. Ook steunfractieleden kunnen daardoor de bijeenkomst niet fysiek bijwonen.

Bewoners van de Peperstraat die vanavond bij de beslissing over de sloop aanwezig wilden zijn, moeten dus thuis de vergadering volgen.

En dat geldt ook voor belangstellenden voor de grote hoeveelheid andere onderwerpen die vanavond op de agenda staan zoals Meneba (Wormerveer), Bestemmingsplan Oliehandel Van Megen (Havenbuurt, Zaandam), aanpak verkeersdruk Thorbeckeweg, Jeugdhulp, sportpark Hoornseveld en de obligatielening Alliander.

De griffie gaat mogelijke belangstellenden zo veel mogelijk inlichten over de nieuwe vergader-orde.

Foto (De Orkaan): raadszaal in corona-opstelling. De vergadering is vanaf 19:00 digitaal hier te volgen.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Het is toch niet meer te volgen, dat raadsleden nu voor een zeer ingrijpend besluit worden gezet inzake de Peperstraat, terwijl er zo ongelooflijk veel kritiek op de plannen zijn? Niet alleen van de bewoners – voor wie het het ergst is – maar ook vanuit de erfgoedwereld. Sloop een gebouw dat je eerste tot icoon hebt bestempeld: hoezo moet de Beatrixflat tegen de vlakte? Alleen omdat architect Soeters dat eist? De man waarvan de rol een beetje dubieus lijkt te zijn?
    Zaanstad maakt naar buiten toe mooie sier met haar enorme voorraad aan Zaans erfgoed, maar er is veel te weinig ambtelijke capaciteit op de desbetreffende gemeentelijke afdeling, en ze laat toe dat woningbouwcorporaties de dienst willen gaan uitmaken in juist de waardevolle uitbreidingswijkjes van net na de invoering van de Woningwet: Rode Buurt in Zaandijk bijv. En dan maakt vandaag Zaanstads oud-planoloog Dick Schilp gehakt van het hele Peperstraat-plan!
    Raadsleden: bezint eer gij begint aan een plan waar alles aan mis is!
    Eenmaal gesloopt keert het nooit meer terug. Sloop is mega-slecht voor het milieu, je haalt sociale cohesie weg, het is gewoon dom om nu tegen dit slechte plan ‘ja’ te zeggen.

  • Evert Hartog

    Zo is het precies Winnie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *