Geen SAIL dit jaar (pas in 2025 weer)

SAIL Amsterdam 2020 gaat niet door. Gister kondigde premier Rutte al aan dat alle evenementen tot 1 september verboden blijven om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Het evenement zou tussen 12 en 16 augustus gehouden worden waardoor het doorgaan sowieso onmogelijk was. Maar ook uitstel, zelfs tot 2021, was niet mogelijk aldus de organisatie.

Uitstel naar een volgend jaar is ‘helaas geen realistisch scenario’ volgens de organisatoren, er is onzekerheid over beschikbaarheid van schepen en de bereidheid van sponsoren:

“Internationale Tall Ships [werken] volgens een jarenlang vastgestelde planning en daarom zijn ze niet automatisch beschikbaar op een ander moment. Ook wil SAIL graag een vrij toegankelijk (betaalbaar) evenement blijven. Daarbij is de steun van partners en het bedrijfsleven onontbeerlijk. Zij hebben aangegeven de komende periode hun prioriteiten elders te moeten leggen, maar wel graag mee te willen bouwen aan de jubileumeditie in 2025.”

Voor Zaanstad betekent dit dat de Gele Oceaan (de Zaanse bijdrage aan SAIL) niet georganiseerd kan worden. Zaanstad had € 200.000 extra subsidie uitgetrokken voor Sail 2020. Die komt bovenop de € 100.000 voor veiligheid, € 20.000 van Marketing Zaanstreek en de subsidie van € 40.000 voor de Hembrug Happening die tijdens Sail wordt georganiseerd. Ook moet er € 50.000 à € 130.000 aan sponsorgeld worden opgehaald.

Daarvoor was Zaanse Event Partners (ZEP) BV ingeschakeld. Volgens wethouder Krieger had bureau ook “in een eerdere editie de uitvoering verzorgd.” Dat klopt overigens niet, het bedrijf is pas op 30 januari 2020 opgericht. Eigenaar van Zaanse Event Partners (ZEP) is Elisabeth Jacoba van Deth-Klaus (Ellen Klaus). Zij was als persoon wel betrokken bij de organisatie van 2015.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *