Geen tweede Islamitische basisschool in Zaanstad

De Stichting Islamitisch Onderwijs Zaanstad heeft bij de gemeente een aanvraag ingediend om een tweede basisschool – naast De Roos – in Zaanstad te vestigen.

Het college van B&W wil de aanvraag weigeren omdat ze niet denkt dat de nieuwe school tussen het 5e en 20e jaar na aanvang van de bekostiging tenminste 288 leerlingen zal tellen.

Om een school te kunnen stichten moet het schoolbestuur aantonen dat voldoende leerlingen de school gaan bezoeken. Voor Zaanstad geldt dat binnen vijf jaar na oprichting 288 leerlingen op de school moeten zitten. De daarop volgende 15 jaar moet de school ook minstens door dat aantal leerlingen worden bezocht.

De gemeente heeft dat onderzocht en én extern advies gevraagd. Uit beide komt naar voren volgens B&W dat onvoldoende aannemelijk is gemaakt dat die 288 gehaald gaat worden.

De Stichting Islamitisch Onderwijs Zaanstad is gevestigd op hetzelfde adres als De Roos aan de Zuidervaart (foto boven van Google Streetview), en exploiteert ook een school in Purmerend.

Deel dit artikel:

12 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *