Geheimzinnig licht beschijnt Saentoren

Zojuist kregen we van verschillende lezers melding van een vreemd licht dat werd geprojecteerd op de Saentoren (de oude AH-toren) in Zaandam.

Wij vroegen Ton Vermeulen van de toren wat de bedoeling was achter het licht, maar die reageerde verbaasd: ‘Nee, dit komt niet van mij’.

Waar/wie/hoe/waarom weten we niet (en het is zondagavond, dus we gaan niet tot het gaatje om dit mysterie op te lossen), maar we kregen wel een fijn filmpje van Martin Bergsma van De Koffiezaak*

*De Koffiezaak heeft helaas heeft moeten besluiten vanaf morgen ook de loket-uitgifte te stoppen. Dit is het bericht dat ze deelden via hun Facebookpagina 1 op 1:

Lieve koffievrienden,

Vandaag, zondag 22 maart, is het voorlopig de laatste dag dat wij op een beperkte wijze koffie verkopen in Hermitage, Verskade en XL.
Vanaf maandag zijn wij tot nader order gesloten, maar in ieder geval tot en met 6 april.
Er zijn verschillende aspecten waarom dit besluit;
1. Vanwege het groot aantal winkels dat vrijwillig de deuren sluit blijkt het niet rendabel om te exploiteren want er zijn onvoldoende bezoekers
2. Het blijkt zeer lastig voor bezoekers om de afstandszone t.o.v. andere bezoekers aan te houden (social distancing)
3. De publieke opinie verandert zeer snel van ‘support the locals’ naar ‘blijf gewoon thuis’
4. De allerbelangrijkste reden is natuurlijk de gezondheid van alle bezoekers, ons personeel en de naasten om ons heen die we moeten beschermen

Ik hoop nogmaals op jullie begrip in deze onzekere tijden.
Het is vreemd om een kompas te moeten hanteren waar geen wijzer in zit. Ik kan slechts varen op mijn intuïtie, gevoel en verantwoordelijkheid.
Daarnaast baseer ik mijn besluiten op de kennis die onze overheid geeft over de huidige situatie.
Net als jullie moeten we zo veilig mogelijk afwachten op betere tijden.
Ps. Zolang Post.nl blijft werken verzenden we onverminderd online bestellingen via
www.dekoffiezaak.nl
Liefs, Baristateam en Martin

 

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Maaike Kortekaas

  Ik weet wie hier achter zitten. Kijk maar op fb bij atm-lighting

 • Erik Esteie

  Niet het corona virus doet ons de das om, de angst voor het virus zorgt ervoor dat we compleet gek geworden zijn..

  Niemand kijkt meer naar de vorige griep epidimieen van de afgelopen jaren waarbij duizenden mensen omkwamen tijdens een griep golf

  Nee, we laten ons lekker bang maken door dit virus en in de tussentijd laten we het toe dat onze complete economie naar de knoppen gaat

  Ik durf de stelling wel aan dat het Corona virus niet de grootste bedreiging is, het is de irrationele angst die regeert en angst is een slechte raadgever

 • Jaap Meeuwsen

  Voor een groot deel mee eens Erik, angst zaaien is een slechte zaak.
  Ik zie echt de ernst van de situatie wel maar er is iets vreemds aan de hand met de berichtgeving.
  De cijfers die het RIVM naar buiten brengt zijn niet compleet aangezien er maar zeer beperkt getest wordt en ook niet vermeld hoeveel personen er genezen zijn. Dit geeft een vertekend beeld.
  Het viel mij ook op dat er over verschillende behoorlijk ernstige griepgolven van de afgelopen jaren gesproken werd de afgelopen dagen en het gekke is dat ik mij daar heel weinig van kan herinneren.
  In ieder geval niet dat er in de media over niets anders gesproken werd zoals nu het geval is. Zo te zien gebeurt er verder in de wereld helemaal niks ?
  Je kunt nu geen tv zender aanzetten of daar zit weer een tafel vol deskundigen, die uiteindelijk ook niet helderziend zijn, te verkondigen hoeveel patienten er weer overleden zijn.

  Ik zelf gebruik gewoon mijn gezond verstand en pas een beetje op natuurlijk.
  Maar of dit zal helpen om een virus er onder te krijgen ?
  Ik betwijfel het. Over het algemeen verdwijnt een virus na bepaalde tijd overwacht.

  • De Orkaan

   De cijfers die de RIVM naar buiten brengt gaan over sterfgevallen en besmettingen, en zijn transparant: “Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.”

   Dat er geen genezingen worden gerapporteerd heeft uiteraard met dat beperkt testen te maken. Als je alleen zeer zieke patienten en zorgpersoneel test, worden mensen bij wie ooit het virus is vastgesteld niet periodiek her-getest.

   Wat het RIVM rapporteert over besmettingen (dus de gevallen die wel getest worden) is wel degelijk zinvol omdat je daardoor kan zien in welke regio’s de situatie het ernstigst is.

   Zie: https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

   • Erik Esteie

    Even wat quoten

    “De cijfers die de RIVM naar buiten brengt gaan over sterfgevallen en besmettingen, en zijn transparant: “Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt.”

    Men heeft dus eigenlijk geen flauw idee, want er wordt niet getest en zijn dus totaal niet transparant, hoezo hoger dan aangetoonde gevallen?

    Er wordt niet getest!

    Weet het RIVM ook nog iets te melden over mensen die het “overleefd” hebben?

    En hoe zit het met de statistieken over de overledenen?

    Is dit wezenlijk anders dan bij ander griep golven?

    Sorry hoor maar de boel wordt enorm opgeblazen en ik verwijt de media(inclusief de Orkaan) dat die hier een hele grote vinger in hebben met het opblazen en ondertussen wordt de hele economie naar de knoppen geholpen…

    Angst(paniek) voor iets wat je niet kunt zien levert enorme kijk(lees)cijfers op en zorgt ervoor dat mensen niet meer rationeel kunnen denken

    Ik ben vandaag gestopt met het corona nieuws volgen en trek mijn eigen plan, zoek het lekker uit en kom bij mij niet meer aan met stieren poep…

 • Jaap Meeuwsen

  Ja, dat weet ik en daar zit nou net het ” angst ” probleem.
  Onbegrijpelijk dat er in deze tijd niet behoorlijk getest kan worden,blijf erbij dat dit beeld hierdoor vertekend is doordat het RIVM zijn zaakjes maar gedeeltelijk op orde heeft in tegenstelling tot hetgeen ze een paar weken geleden beweerden.

  Het gaat er uiteindelijk om hoeveel mensen er besmet zijn op DIT moment en dat kunnen ze dus niet zeggen door gebrekkig testen.
  Maar goed, zal wel hoor.
  Toch zijn er verschilende lichtpunten, ook weer, als ik de berichtgeving in de media mag geloven.

  Er heerst wereldwijd compleet vrede, geen oorlogslachtoffers meer.
  Zo goed als geen verkeersdoden.

  Dankzij het virus geen hongersnoden meer in de wereld.

  Geweld op straat, steekpartijen, plofkraken komen niet meer voor.

  Het klimaatprobleem schijnt wonderlijk genoeg opgelost te zijn.
  Zo te zien zijn ook de boeren weer lekker gelukkig aan het boeren.

  Tot zover de berichtgeving in de media, de Orkaan uitgezonderd hoor,die geeft gelukkig voor het overgrote deel gewoon het Zaanse nieuws dat we allemaal willen lezen.

  Blijkt weer eens dat onze bestuurders toch wel een beetje gelukkig worden dat ze weer eens de mogelijkeden hebben macht uit te oefenen over de burgers.

  Nogmaals, ik onderschat de ernst ervan niet, ik hou er rekening mee maar een beetje relativeren kan nooit kwaad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *