Geke Faber hangt

schilderijen-burgemeesters-zaanstad

Vandaag was de allerlaatste werkdag van Geke Faber als burgemeester van ZNSTD. Hoewel, we zeggen nimmer nooit, want Vreeman kwam per slot van rekening ook weer keihard terug.

Vandaag stonden er afscheidsinterviews met de echte pers (Rodi, Stadsblad en NHD) op het programma en er werd teruggeblikt op de festiviteiten rond haar vertrek.

Ook werd het portret, gemaakt door Sam Drukker, aan de burgemeester-eregalerij toegevoegd.

Geke hangt voortaan trots te glotsen tussen Arie Lems en Hannie Bruinsma-Kleijwegt. Boven haar (van links naar rechts) zweven Reint Laan, Hans Ouwerkerk, Henry Meijdam en Ruud Vreeman.

schilderij-sam-drukker-geke-faber

Sinds 1974 had ZNSTD zeven echte burgemeesters m/v en vijf waarnemers m/v. Geke Faber was de tweede vrouw in het rijtje van echte burgemeesters. De schilderijen van de interimmers hangen een wandje verder. Van de 13 stadsbazen waren er 12 van de PvdA. De enige VVD-er hield het niet lang vol: Meijdam vertrok na 9 maanden.

Tijdens de raadsvergadering morgenavond zal waarnemer Vreeman de voorzittershamer hanteren.

De foto’s zijn gemaakt door Songul Mutluer (in wie wij overigens prima burgemeestermateriaal zien).

9 Reacties op Geke Faber hangt

 1. Erik Schaap says:

  Bij mijn weten was Tonny van de Vondervoort zowel waarnemer als vrouw: https://www.parlement.com/id/vg09lldv7wzv/a_g_m_tonny_van_de_vondervoort En wat heeft Songül opeens een gekke achternaam.

 2. vaartje197 says:

  het hangt aan de muur en het tikt,
  Geke Faber als Zaans klokje

 3. Rienk Spiekstra says:

  Van de interimmers hangen er foto’s aan de muur en geen schilderijen. Spannend of er van Vreeman nog een foto bij het geschilderde portret komt.

 4. Berry van Adrichem says:

  Valt mij wel op dat mevrouw Faber het minst kleurrijk is afgebeeld, zowel haar portret als de lijst is in tegenstelling tot haar voorgangers toch wel wat grauw.

 5. Harry de Beuker says:

  Ach bemerk ik hier nou ook al de invloeden van Faber, Schaap e.d.?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>