Geld lenen in Zaandam: Inwoners lenen fors hogere bedragen dan gemiddeld*

Uit recent onderzoek van de financiële vergelijkingssite www.geld.nl blijkt dat de inwoners van Zaandam flink hogere bedragen leenden dan gemiddeld in Nederland. Zaandammers leenden in 2022 gemiddeld 15.906 euro, in Nederland lag dit gemiddelde op 13.595 euro. “Dit is een fors verschil van maar liefst 17 procent,” zegt Amanda Bulthuis, expert geld en verzekeringen bij Geld.nl.

Partnerproductie / Ingezonden mededeling – Geld.nl

Geld lenen voor auto populairst in Zaandam 

De vergelijkingssite keek ook voor welke doelen Zaandammers een lening afsloten. Met 26,1 procent waren de meeste afgesloten leningen uit Zaandam bedoeld voor een auto. “Dit is minder dan het landelijk gemiddelde van 28,0 procent,” vertelt Amanda Bulthuis, expert geld en verzekeringen bij Geld.nl. “Het autobezit in de gemeente Zaanstad is ook relatief laag, vergeleken andere gemeenten.”

Zaandammers vragen vaak lening aan voor verbouwen

Naast de auto was een verbouwing een populair bestedingsdoel met 16,7 procent van de lening aanvragen. “Dit is niet verassend,” zegt Bulthuis. “Doordat mensen door de drukte van de woningmarkt een stuk minder kans maakten, kozen steeds meer mensen voor een upgrade van de bestaande woning. Verder bleek dat een lening tot 34.000 euro goedkoper is dan het verhogen van je hypotheek. Zo is een lening voor een verbouwing in sommige gevallen gunstiger dan het verhogen van een hypotheek.”

Tip! Een goedkope lening vinden in Zaandam? De renteverschillen tussen de kredietverstrekkers zijn groot. Leningen vergelijken is daarom belangrijk, zo bespaar je gemiddeld 783 euro op je totale lening.

* De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze commerciële bijdrage.

Deel dit artikel: