Gemeente blijft ‘foute’ busbrugboetes sturen

In augustus moest de gemeente Zaanstad 1500 boetes voor het rijden op busbrug De Binding ongedaan maken. Ze waren ten onrechte uitgedeeld omdat je op feestdagen wel degelijk over de brug mocht.

De gemeente schreef: “Inmiddels wordt hard aan een oplossing gewerkt om herhaling te voorkomen.” Dat is dus niet gelukt. Deze week vielen er opnieuw boetes op de mat bij ‘overtreders’ die op 2e Pinksterdag over de brug reden.

Op de Facebook-site Je Bent een Zaankanter schrijft Jan Geerling:

Gemeente levert nog steeds verkeerde boete tapes aan. Verdorie al de 3e keer om de 2 maanden dat ik een nieuwe zelfde bekeuring krijg voor het rijden over de busbrug op een pinksterdag. Een zgh zondag waarbij je wel over de brug mag. Heb notabene ook al 3 excuses brieven ontvangen en een goedgekeurd bezwaar na mijn eerste brief . Zo blijf je lekker bezig als je daar werkt!

Hij postte ook een foto van de bekeuring:

busbrug

Een andere ‘overtreder’ stuurde ons deze mail:

Nadat ik op 2e pinksterdag 25 mei over de bus brug had gereden kreeg ook ik een bekeuring op de mat, daarvoor na de nodige telefoontjes en bezoeken aan het politiebureau alhier met een heel waterig excuusje dat er wat fout was gegaan zou de bekeuring worden geseponeerd.
Na allerlei berichten hierover in de krant met ook excuses van de gemeente lag er een maand daarna weer een in de bus voor de zelfde overtreding. Ik persoonlijk schrik dan van zo een enveloppe.
Na weer bellen en bezoeken weer hetzelfde verhaal in de krant over seponeren.
Het verhaal is nu nog niet klaar
Nu op 18 december weer de zelfde bekeuring op de deurmat.
Ik vraag me oprecht af wie daar zit die dit veroorzaakt. Zouden die andere 1500 mensen ook weer door het CJIB door de molen zijn gegaan, ik vraag het me af?
Het is om moedeloos van te worden.

1.500 boetes
In mei werden 1.500 boetes ten onrechte uitgedeeld aan automobilisten en motorrijders die op doordeweekse feestdagen gebruik hebben gemaakt van busbrug De Binding. Op feestdagen geldt, net als in het weekeinde, dat de busbrug 24 uur per dag open is voor personenvervoer.

Toch zijn mensen die de brug hebben gebruikt per abuis aangemerkt als overtreder. Het gaat om de volgende doordeweekse feestdagen in 2015: Goede Vrijdag (3 april), tweede paasdag (6 april), Koningsdag (27 april), Bevrijdingsdag (5 mei), Hemelvaartsdag (14 mei) en tweede pinksterdag (25 mei).

Ruim 1.200 van hen kregen via het CJIB een acceptgiro ontvangen. De gemeente Zaanstad ging aan het werk om de zaak recht te zetten. Alle vorderingen werden geseponeerd.

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *