Gemeente blokkeert steeg met parkeerplaats

Kom je uit de steeg fietsen, knal je zo tegen een auto aan. Niet leuk voor de fietser en niet leuk voor de eigenaar van de auto.

Maar dit kan je overkomen op het Troelstraplein in Koog aan de Zaan waar de gemeente een parkeerplaats vlak voor de uitgang van de steeg heeft aangelegd.

We hebben dit nieuwtje van de website van ROSA waar gesteld wordt dat niet alleen grote dingen (Cultuurcluster, de Zaanbrug, Hembrugterrein) van belang zijn maar ook klein leed.

“Waar voorheen de veel gebruikte steeg rechtdoor liep tot de weg is nu een parkeerplaats gekomen. Niet zo slim vinden wij van ROSA, want dit betekent dat voetgangers en fietsers zich nu óf tussen de auto’s moeten doorwurmen óf naar links of rechts gedwongen worden. (Wel een voordeel voor de automobilist: Er is nu aan deze kant van dit stukje straat één extra parkeerplaats bijgekomen!)”

ROSA wil dat de Gemeente de oude situatie herstelt.

Deel dit artikel:

15 reacties

 • Peter Blokker

  ja zo zijn ambtenaren vanachter hun bureautje, die zien alleen hun op koffie en voor de rest niks, “mag ik dit zeggen? ja dat mag ik zeggen”

 • JK

  Fietsen door de steeg en op de stoep? Voor kinderen kan dit zo juist veiliger zijn. Knallen ze niet in een keer de weg op. Kinderen mogen “t/m 8 jaar” op de stoep fietsen. Neemt niet weg dat het paadje naar de weg zo natuurlijk vreemd is aangelegd.

 • CePe

  Wat is hier het probleem? Toch vrij normaal om met de fiets aan de hand door de steeg te lopen en via voetpad en opening tussen geparkeerde auto’s naar de rijweg te gaan en eerst dan op de fiets te stappen? Ik heb nog nooit anders meegemaakt. Maar ja, ik heb dan ook geen smartphone in de hand tijdens die acties. Beetje vermoeiend voor Rosa, dat geforceerd zoeken naar spijkers op laag water.

 • joop tralala

  Vind dit ook een beetje spijkers op erg laag water zoeken. Steeg is ook geen fietspad, dus gewoon fietsje aan de hand en dat stukje effe lopen. Heeft nog nooit iemand kwaad gedaan.

 • Ron Bouw

  ROSA: er zijn wel misstanden binnen de gemeente die meer aandacht nodig hebben, dan dit miezerige gevalletje.
  Of woont er een raadslid of partijgenoot van jullie????

  Ga je eens op serieuze zaken richten!! Slappe Hap!!

 • Kees

  Eenzelfde situatie doet zich voor tussen de Bloemgracht en de parkeerplaats aan de Peperstraat (formeel Kalverstraat) de Kalversteeg, deze heet echt zo al heeft de gemeeente geen geld over voor een naambord of straatverlichting. De steeg heeft vlgs het kadaster formeel de bestemming “weg”. Echter als je er vanuit de Bloemgracht deze weg over het trottoir in zou zien te komen rijd je aan de andere kant op een parkeerautomaat. Er is echter geen enkele beperking middels borden opgenomen voor deze “weg”.

 • Erik

  En anders zeuren we wel over te weinig parkeerplaats in de buurt. Wat is het probleem om met de fiets aan de hand (ja, de steen is nog steeds trottoir) stukje verderop de weg op te gaan?

 • JN

  Is dit nu een voorbeeld van nepnieuws?

 • Eenzame wandelaar

  Bij ons in de straat staan allemaal lantaarnpalen, verkeersborden, afvalbakken en bomen op de stoep. Daar moet ik steeds omheen lopen. Kan daar ook iets aan gedaan worden?

 • Natuurlijk is het heus niet zo’n probleem om met je fiets even een stukje verderop tussen de auto’s door de rijbaan op te gaan. Maar wee degene die zich te dicht met een fiets langs het dure en met zorg schoon gepoetste blik van de trotste autobezitter begeeft…
  En het wordt dus wel een probleem als de parkeervakken – zoals klaarblijkelijk hier – zo zijn ingericht dat geparkeerde auto’s de daarvoor benodigde ruimte niet vrij (hoeven te) te laten.
  Was het dus niet logischer en trouwens ook eenvoudig genoeg geweest om hier de “uitrit” van de steeg door te trekken tot aan de straat of op zijn minst de bestrating hier zo aan te passen dat het uitnodigt om die ruimte hier vrij te laten?

 • Annejon

  Zoo te zien lijkt het geen steeg waar je goed doorheen kan fietsen. Lijkt me ook erg onveilig. Als er iemand op de stoep loopt en er knalt zo een fietser tegen de voetganger aan.

 • Egbert Visser

  Die gasten van Rosa zijn net zo pietluttig als dit artikel !
  Staat er een auto op de parkeerplaats loop of fiets je gewoon een klein stukje verder.

 • ha

  De breedte van de steeg nodigt uit tot fietsen. Naast je fiets lopen is vrijwel onmogelijk.

 • Willem

  Toevallig ervaar ik hetzelfde probleem in de Troelstrastraat in een andere gemeente.
  Ik rij motor en kan door de situatie niet altijd met de motor de steeg uit. De hoek is te scherp. Soms staat er geen auto, dan kan ik eruit, maar er niet meer in als ik terug kom. Verderop in de straat zijn de stegen vrijgehouden en ook heeft er iemand zelfs een garage geplaatst waarbij de uitrit vrijgehouden is. Met een fiets, brommer of motor is het gewoon niet handig op deze manier. Ben benieuwd wat de “spelregels” zijn op dit gebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *