Gemeente plaatst tijdelijk camera’s tegen autobranden in Poelenburg (& audio πŸ”ˆ)

Sinds juli 2022 zijn in Zaandam meer dan 20 autobranden geweest, waarvan bijna de helft in de wijken Poelenburg en Peldersveld. Ook zijn er veel inbraken geweest in de afgelopen maanden. Om de veiligheid in de wijk te verbeteren, zal de gemeente tijdelijk vier camera’s plaatsen op Thijssehof, Dodoneusstraat, kruising Thijssestraat-Dodoneusstraat en kruising E. Heimansstraat-Goethartstraat.

Gister werd een informatiebijeenkomst georganiseerd waarin bewoners van Poelenburg en Peldersveld werden bijgepraat over hoe ze de kans op autobranden en woninginbraken kunnen verkleinen. Er is beloofd dat de camera’s zo geplaatst zullen worden dat alleen de straat gefilmd wordt en niet de binnenkant van woningen.

Burgemeester Jan Hamming heeft de afgelopen periode gemerkt dat de autobranden veel onrust veroorzaken. β€œWe willen natuurlijk allemaal graag in een veilige wijk wonen. Daarom hebben we besloten om tijdelijk cameratoezicht in te voeren. Daarnaast hebben we de hulp van inwoners nodig die meldingen bij ons doen.” 

Als je iets verdachts ziet, neem dan contact op met de politie via 112 bij spoed of via 0900-8844. Je kunt ook anoniem melding maken via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. 

Hieronder het kaartje waarop alle autobranden zijn aangegeven. Negen van de 21 waren in Poelenburg, één was in Peldersveld.

Foto’s: Michel Schermer

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *