Gemeente sluit garage Ribo Wormerveer

Bij garagebedrijf Ribo aan de Inzet 120 (bedrijventerrein Molletjesveer) in Wormerveer zijn gister, 13 juni, gestolen auto-onderdelen, een grote hoeveelheid contant geld en auto’s met verborgen ruimtes ontdekt aldus een persbericht van de politie.

Een 34-jarige man uit Beverwijk en een 30-jarige Zaandammer zijn aangehouden. Ze worden verdacht van witwassen. De Beverwijker wordt ook verdacht van diefstal/heling. Er zijn minstens 16 auto’s in beslag genomen.


Lees ook: drie miljoen euro gevonden bij garage Ribo


In twee woningen in Beverwijk en Wormerveer zijn huiszoekingen gedaan. De garage is door burgemeester Vreeman gesloten voor minstens vier weken.

De ingebouwde verborgen ruimtes werden gevonden door de Douane. Verborgen compartimenten in voertuigen worden veelal gebruikt voor het vervoeren van bijvoorbeeld drugs, grote sommen geld of wapens. Bij de controle werd samengewerkt tussen het Openbaar Ministerie, politie, gemeente Zaanstad, Douane en het LIV (Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit).

Volgens de politie werd de 34-jarige Beverwijker in 2014 al veroordeeld wegens diefstal, heling en het omkatten van auto’s. Waarom hij opnieuw een garage kon exploiteren is onduidelijk. De Wet Bibob biedt mogelijkheden om dat te verhinderen. Zaanstad wil een speciale Bibob-specialist aantrekken.

Burgemeester Vreeman zegt in een persbericht op de website van Zaanstad:

“Dit is een schoolvoorbeeld van ondermijning, van vermenging van onder- en bovenwereld die we niet willen. Het kan niet zo zijn dat argeloze burgers een auto kopen of laten repareren bij een bedrijf dat in feite een dekmantel is voor criminele activiteiten. Of dat bonafide ondernemers moeten concurreren met bedrijven die bestaan van crimineel geld. Daar moet je als overheid scherp op zijn en hard tegen optreden.”

Ivo Laan van Dagblad Zaanstreek mocht mee met de inval, op de foto’s bij het verslag is te zien dat het om garagebedrijf Ribo gaat. Het artikel is alleen in de krant te lezen, (nog) niet online.

Foto boven: Google Streetview.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Lowieke

    Ik had al zo’n onderbuik gevoel. Op zoek naar een goedkoop autootje kwam ik uit bij Ribo, maar iets in mij zei; zo goedkoop en anoniem adverteren op Marktplaats dat is geen zuivere koffie.
    Blij dat ik er niet aan begonnen ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *