Gemeentearchief-robot blijkt 1 aprilgrap!

Omdat we ons bij De Orkaan verre houden van grappenmakerij op 1 april (alleen de hoofredacteur waagt zich soms aan gebbetjes van het niveau ‘Je veter is los!’ of ‘Er zit poep op je hoofd!’) is het niet gek dat we er met open ogen instonken…

Het gemeentearchief van Zaanstad meldde via hun website en sociale media dat de studiezaalmedewerkers vervangen zouden worden door een robot. We schrokken ons rot, want de medewerkers zijn ons lief. Mochten we al vraagtekens bij de echtheid van het bericht hebben, dan werden die van tafel geveegd door een foto en zelfs een filmpje van de robot.

“Bliep bliep, kunt u het exacte dossiernummer in blokletters inspreken.” Achteraf slaan we onszelf voor de kop: blokletters kan je toch niet inspreken? Hoe dan? Dat was een aanwijzing!

Vandaag kwam de aap uit de mouw kikker uit de bil. In het robot-pak bleek niemand minder dan archief-baas Frans Hoving te zitten! Daarbij bleek het pak, dat er overtuigend en professioneel uitzag, zelf (!) gemaakt te zijn door de medewerkers van het archief!

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *