Gemoedelijk, met een vleugje extreem: informatieavond vluchtelingenopvang Oostzaan

De informatiebijeenkomst die gisteravond in De Kunstgreep werd gehouden over de komst van vluchtelingen uit Oekraïne naar het dorp is rustig verlopen. De opkomst was niet overweldigend (zo’n 140 mensen hadden zich aangemeld, maar zij kwamen niet allemaal opdagen), en er was veel ruimte voor vragen.

Eenzaam dieptepunt was geen vraag, maar de vaststelling van een inwoner: ‘Oekraïners zijn Nazi’s’.

Oostzaan vertelde over de keuzes waarvoor zij stond en de afwegingen om tot de plek naast de sporthal te komen. Zij gaven informatie over de bouw, de veiligheid, het verkeer en het effect op de openbare ruimte.

Uit de zaal kwamen vragen over of er voldoende verlichting zou komen en of de vluchtelingen geen last zouden krijgen van de dealers die er nu zouden rondlopen. Ook was er verdriet over het feit dat de woningen wel beschikbaar waren voor mensen uit Oekraïne, maar niet voor jongeren uit het eigen dorp.

Op die laatste opmerking werd ingegaan door te vertellen dat de woningen, als ze vrijkomen, zouden worden ingezet voor spoedzoekers (ze mogen er maximaal 10 jaar staan).

De 21 tijdelijke woningen bestaan uit 32 woonunits waarin maximaal 62 vluchtelingen uit Oekraïne worden ondergebracht.

Lees ook: 21 noodwoningen naast Sporthal Oostzaan

De foto’s zijn van Pim Beudeker (foto boven burgemeester Marvin Polak)

Hier een impressie die werd getoond:

Pim Beudeker
Deel dit artikel:

3 reacties

 • Jan Dirk Schouten

  je meld je aan voor de bijeenkomst, maar je krijgt geen uitnodiging, zo krijg je weinig mensen in de zaal. En deze woningen zullen de voorbode zijn van het volbouwen van het natura gebied. Let op uw zaak, burgers!

 • Jack Woestenberg-van Dalen

  Beste redactie, even voor de goede orde, de KunstGreep is met dubbele kapitalen en daar wordt door menigeen waarde aan gehecht.

  Met vriendelijke groet,

  Jack

  • Het is niet aan een onafhankelijke redactie om klakkeloos de afwijkende spelling over te nemen. Vaak zijn dat commerciele namen met dito belangen: waar zou een redactie de grens moeten trekken; dus daarom alleen een beginkapitaal. Wees blij met de vermelding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *