Genoegelijk (gratis!) concert in de haarvaten van Krommenie

Onderling Genoegen heeft gerust geen cluster nodig.

Ze hebben namelijk het Agathepark in Krommenie en daar staat zelfs een bank die 66 jaar geleden werd aangeboden aan dirigent Gerrit Schaar ‘door de burgerij van Krommenie’.

Zondag 8 juli vanaf 13:00 uur speelt het Genoegen het dak van het park in de muziektent in het park:

‘Kom gezellig langs, pak een stoel of neem je eigen picknickkleed mee, strijk neer in het park en geniet van de harmonie-, fanfare- en brassbandklanken van Opleidingsorkest Onderling Genoegen, Brassband Eensgezindheid Wormer, Crescendo Assendelft, Saens Harmonie Orkest, de Hoornse Brassband en muziekvereniging Onderling Genoegen.’

Het concert is geheel gratis en het duurt tot 16:30 uur.

Hier wandelt Onderling Genoegen in 1938 door de haarvaten van Zaandijk

Ook in 1936 speelden ze al in het Agathepark. Ze vierden er hun 40-jarig bestaan.

Deze foto is meer recent…

De oude foto’s komen uit het gemeentearchief. Hier vind je er meer.

 

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Ton van Harlingen

    Wat een groot korps voor een gemeente van krap 6000 inwoners! Nee, een cultuurcluster hebben ze nooit nodig gehad, want ze repeteerden in de Sociëteit van Bogte aan de Noorderhoofdstraat. Toen dat gebouw afbrandde, heeft mijn oom, die er tegenover woonde, de prachtige vaandels gered. Ik herken diverse mensen op de foto’s, waaronder Gerrit Schaar en mijn grootvader IJsbrand van Harlingen, die er ongeveer 30 jaar voorzitter van was.

  • Ohhhhhhhhhhhhh, wat heerlijk, ik ga kijken.

    Mogelijk is het er nog, maar zie het nooit meer, dat wat ik als kind zag, muziek dat door de straten liep, dat blije gevoel dat dit opriep was geweldig, de instrumenten voelden ik in mijn ribbenkast en op een dag vond mijn moeder mij groot genoeg om een stukje mee te lopen…… om nooit meer te vergeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *