De buurttuin in Poelenburg is genomineerd voor de Roel de Witprijs, bedoeld voor projecten die groen, natuur, water en recreatie toegankelijk en bereikbaar maken voor een breed publiek.

In totaal waren er 21 initiatieven genomineerd voor deze prijs. Buurttuin Poelenburg behoorde tot de 4 initiatieven die als hoogste zijn geëindigd.

De bewoners die samenwerken in de buurttuin kreeg recent te horen dat zij de huidige locatie naast de moskee moeten verlaten omdat het stuk bouwrijp gemaakt gaat worden. Erwin Stam, voorzitter van het BewonersBedrijf:

Wij wisten dat het gebruik van dit stuk grond van tijdelijk aard zou zijn maar dat wij al zo snel weg moeten is een flinke tegenvaller, Gelukkig hebben wij onze maatschappelijke waarde bewezen. De gemeente werkt op alle fronten mee aan een verhuizing naar een nieuwe definitieve plek.

Samen met de gemeente Zaanstad is er gekeken naar de meest geschikte plek in de wijk. Uiteindelijk zijn drie plekken benoemd die nader worden onderzocht. Binnenkort is bekend op welke plek de buurttuin zijn definitieve stek gaat vinden.

buurttuin poelenburg 2

In de stadstuin werken verschillende culturen met elkaar samen om op ecologische wijze groente en fruit kweken voor zichzelf en voor buurtbewoners die het financieel moeilijk hebben.

De Roel de Witprijs is vernoemd naar de voormalige Commissaris van de Koningin en burgemeester van Alkmaar. Donderdag 17 maart wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt door voormalig minister president Wim Kok.