Gespot: de SNG in Wormerveer

De SNG (Sprinter Nieuwe Generatie) werd dit weekend gespot in Wormerveer. Een bijzondere vogel die eigenlijk niet op deze lijn gezien zou kunnen worden.

De nieuwe sprinter – meer beenruimte, comfortabele stoelen, toiletten, Wifi, stopcontacten, USB-poorten en uitschuifbare treeplanken – zou vanaf eind 2018 ingezet worden op het traject naar Hoorn.

De NS heeft 118 SNG’s besteld – het interieur is gebaseerd op het werk van Piet Mondriaan.

Vanaf 4 februari 2019 worden ze op het traject Leiden – Amsterdam – Zaandam – Hoorn Kersenboogerd worden ingezet. De rit over de Zaanlijn was een testrit zonder passagiers.

De foto in Wormerveer werd gemaakt door Leyena van der Laan.

Deel dit artikel:

3 reacties

 • hans van loo

  Hoera met toiletten.Je moet toch wel van de pot gerukt zijn geweest om materieel aan te schaffen,zoals dus gebeurde,zonder toiletten.

  En nu ook nog wat meer aandacht van die ander,van Prorail dus, voor een correcte werking van de wissels (het wemelde Zondagochtend 16/12 vanwege de eerste vlokjes sneeuw traditioneel weer van wisselstoringen) en wat minder aandacht voor die betonblokken van de heer Eringa (inmiddels bekend als Jantje Beton)

 • Monique

  Ik heb er al in gezeten, ze rijden al ff op het traject. Ziet er goed uit en zit ook goed, heb gelukkig nog geen gebruik van het toilet hoeven maken

 • hans van loo

  Gelukkig was Prorail tijdens een gevoerd telefonisch onderhoud resp in een mail nav mijn klacht zo sportief te erkennen dat zij “behoorlijk baalden ” van de verstoringen.En dat terwijl er zeker geen sprake was geweest van extreem weer. Men gaf aan e.a. te onderzoeken.

  (Toilet schijnt bijzonder te zijn,een kamertje gelijk,Monique)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *