Gesprek met burgemeester Hamming over Oekraïne

Gistermiddag praatte burgemeester Hamming de complete Zaanse pers bij over de situatie rond de opvang van vluchtelingen uit Oekraine in de Zaanstreek.

Hamming lichtte de keuze voor de opvang op cruiseschepen toe die aan de Havenstraat in Zaandam komen. De Veiligheidsregio heeft de opgave om 2.000 vluchtelingen uit Oekraïne op te nemen. De opvang in Taets wordt vervangen door de cruiseschepen. Hamming zei overigens ook dat er geen Russische jachten in aanbouw zijn in Zaanstad.

Lees ook:

Wij sneden er een verslag van:

Deel dit artikel:

2 reacties

 • hans van rheenen

  Dit is toch een zeer opmerkelijke situatie …

  Een interessant en goed voorbereid interview met de burgervader over een hot item als de vluchtelingenhulp en (nog steeds) géén enkele reactie!?

  Er staan straks wèl 312 woonunits bij voorbeeld misschien wel in úw wijk … dat wordt momenteel besproken en vastgelegd en daarover heeft niemand vragen, maakt zich niemand zorgen of weet een goede plek?

  “We zien wel” … de nieuw ontstane Zaanse of eerder Amsterdamse mentaliteit? of participatie die ook bij de burgers niet is aangekomen?

 • Bas Sommeijer

  De gemeente ‘vergeet’ de Oekraïniers die al bij Zaanse gezinnen zitten. Die hebben ook vragen en geld nodig. Moeten ze dan steeds naar Taets voor hun vragen en geld? Het zou fijn zijn als de gemeente dit regelt met website/nieuwsbrief in Oekraïns/Engels/Russisch. Zou ook fijn zijn voor alle vluchtelingen trouwens.

  Meneer Hamming zegt dat ze een jaar mogen blijven. Maar als ik kijk op informatie van de rijksoverheid staat er 90 dagen en evt verlengd. Dus wat is het nu?

  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/opvang-vluchtelingen-uit-oekraine/ondersteuning-in-nederland/aankomst-registratie-en-verblijf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *