Gewapende overval Gall en Gall bij Opsporing Verzocht – update

Bij het AvroTros-programma Opsporing Verzocht zijn vanavond camerabeelden getoond van een overval op de Gall & Gall aan de Spaansgroenstraat in Zaandam door drie mannen.

Het voorval was op dinsdag 6 december rond 9:45 uur. Hieronder de tekst zoals die op de website van Opsporing Verzocht te lezen is.

Slijterij Gall & Gall zit in Zaandam Zuid aan de Spaansgroenstraat, vlakbij winkelcentrum Vermiljoenweg. De drie daders worden rond 09.40 uur gefilmd op de stoep van De Weer, op de Vermiljoenweg en op weg naar de Gall & Gall.


UPDATE 15 maart 2018: bij AT5 is bekend gemaakt dat het waarschijnlijk om Amsterdamse daders gaat


Op dat moment heeft binnen in de Gall & Gall een 63-jarige klant net twee dozen wijn afgerekend. Hij staat op het punt van vertrekken als de drie mannen binnenkomen. Een van hen richt meteen zijn pistool op de winkelier en roept dat ze naar de kluis willen. Terwijl twee daders de winkelier mee naar achteren trekken pakt de derde dader vermoedelijk een taser uit z’n zak en dwingt daarmee ook de klant mee naar achteren te lopen.

Tijdslot

De klant moet bij de kluis op de grond gaan liggen en wordt vastgetaped. De winkelier moet eerst nog de kluis voor ze openmaken maar dan wacht de daders een onaangename verrassing: op de kluis zit een tijdslot. De daders nemen de gok en blijven wachten. Als de kluis alsnog open gaat vluchten ze met een plastic tas gevuld met alleen wisselgeld weer naar buiten in de richting van de Panneroodstraat. De rest van het geld wordt altijd afgestort en daar kan niemand zomaar bij. De buit viel dus mee.

Het gaat om drie mannen van naar schatting rond de 25 jaar oud. Onderling spraken ze met een vermoedelijk Surinaams of Antilliaans accent.

Signalementen

Dader 1 heeft een licht getinte huidskleur en een slank tot normaal postuur. Hij lijkt een wat grotere neus te hebben. Hij had een vuurwapen bij zich. Hij droeg die ochtend een zwart vest of jas met capuchon met een lichtgekleurde rits. Daaronder droeg hij een Adidas joggingbroek, vermoedelijk grijs met gele strepen aan de zijkant en in de knieholtes vierkante stukken. Zijn schoenen waren opvallende blauwpaarse gymschoenen met een witte rand.

Dader 2 heeft een lichte tot licht getinte huidskleur en een slank tot normaal postuur. Hij droeg die dinsdagochtend 6 december een donkere gewatteerde jas met capuchon en bontkraag. Verder droeg hij een donkere sportbroek met aan de zijkant een witte streep.

Dader 3 heeft een slank postuur en lijkt de langste van de drie. Hij heeft een getinte huidskleur en lijkt ook de meest donkere van de drie mannen. Hij droeg een donkere trui of jas met capuchon, wit shirt en grijze jogging-/trainingsbroek. Daaronder droeg hij gymschoenen, vermoedelijk van het merk Nike Air. Het lijkt of ze zwart met rood van kleur zijn en of er een wit Nike logo zit aan de zijkant van de schoen. En hij had mogelijk een taser bij zich.

Wat verder nog opvallend was, is dat een van de overvallers tegen de winkelier zei: “Jij doet jouw werk, dit is ons werk.” Daaruit kan worden geconcludeerd dat tenminste een van hen vaker overvallen pleegt.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *