Gezocht! ODIZ-voetballers (wegens ‘wangedrag’)

Ab de Ruiter uit het Friese Makkinga stuurde ons deze foto die te voorschijn kwam bij het opruimen. Op het eerste gezicht een foto als zovelen: het team Junioren 1 van ODIZ uit oktober 1969.

Maar de tekst op de achterkant maakt duidelijk dat het niet zomaar een team is, Junioren 1 is “uit de competitie genomen wegens wangedrag in en buiten het veld”.

Het team bestond volgens Ab, die zelf in de Harenmakerstraat woonde, uit spelers uit de omgeving van het Papenpad, de Harenmakerstraat, de Texelstraat en Ameland in Zaandam.

Ab vraagt zich af: “Hoe zou het nu zijn met deze spelers?” En wij willen dat ook graag weten: is het nog goed gekomen na het ‘wangedrag’ en waar bestond dat eigenlijk uit?

Zelf staat Ab er ook op (tweede van rechts, bovenste rij). Hij weet niet meer waarom het team uit de competitie is genomen. Ab ging volleyballen bij De Molenwiek en verhuisde naar Friesland om een sportopleiding te volgen, “het is toch nog goed met mij gekomen”.

De namen die Ab nog denk te weten staat onder de foto, hij twijfelt over sommige en over de correcte spelling, en “de situatie geeft maar weer aan dat lastige teams niet speciaal van deze tijd hoeven te zijn.”

Volgens hem werd de foto gemaakt op Sportpark Poelenburg.

Reageer of mail naar De Orkaan. Onder de foto nogmaals, klik erop voor een grote versie.

Bovenste rij, van links naar rechts: leider dhr. Schaap (?), Ronald vd Weide, Roy Vreeken, Richard Meijer, John Oldejans, Ab de Ruiter en Gerrit Hazen. Onderste rij: Sannie van Zanten, Co (?), ?, ?, Loek Duiker.
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *