GGD gaat nu 75-plussers vaccineren

Vanaf vandaag krijgen 75-plussers een uitnodiging om een afspraak te maken voor de coronavaccinatie door de GGD.

Zaanse 75-plussers moeten voorlopig nog naar Purmerend om zich te laten prikken. De testlocatie in Topsporthal De Koog is wel klaar maar er zijn nog niet voldoende vaccins beschikbaar.

Zorgmedewerkers, onderwijzend personeel en personeel van kinderdagverblijven kunnen zich vanaf deze week ook in Zaandam met voorrang laten testen bij de teststraat. Het was voor deze doelgroepen al mogelijk met voorrang te testen in Purmerend. Met voorrang laten testen betekent: testen in de ochtend en uitslag ontvangen in de avond.

Omdat het aantal testen fors toeneemt, is de capaciteit van de teststraten sinds 25 februari verhoogd naar 1450 per dag. De GGD kan de capaciteit verder opschalen naar 1800. Iedereen kan snel terecht voor een afspraak: vandaag een afspraak maakt betekent vandaag of morgen testen.

De GGD meldt dat Zaanstreek-Waterland net als in de voorgaande weken op een 2e plek staat van de regio’s met het hoogste aantal positief geteste mensen per 100.000 inwoners:

“ook deze week zien we een stijging van het aantal meldingen in onze regio. Alleen de gemeente Landsmeer, Waterland en Wormerland hadden afgelopen week minder nieuwe besmettingen ten opzichte van de week daarvoor.”

Foto (vaccinatie in De Beuk in Purmerend) komt uit een filmpje dat de GGD heeft laten maken over vacccinaties.

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Corrie van Sijl

  Het blijft bizar dat de inwoners van Zaanstad zijn aangewezen op een priklocatie buiten de gemeente, en nog wel in Purmerend. Niet echt leuk bereikbaar als je geen eigen vervoer hebt en ook geen kind dat zomaar tijd heeft, of überhaupt een auto. Ik heb begrepen dat de alternatieven in Beverwijk en Amsterdam zijn. Alleen Amsterdam zou per OV kunnen.
  In de plaatselijke pers zag ik vorige week een aanbod van een taxibedrijf dat voor € 95 de rit naar Purmerend en terug aanbiedt. Dat heeft ook niet iedereen slingeren.

  Waarom kan een deel van de vaccins die in Purmerend beschikbaar zijn eigenlijk niet naar De koog worden overgeheveld?

 • Hilde Wendt.

  Ja, inderdaad . Goed idee. Ik hoop dat de vaccins naar de Zaanstreek komen.

 • Rob Kaaijk

  Ik heb 13 maart een afspraak gemaakt om me te laten vaccineren. Ik kan pas terecht op 9 april in Purmerend. Bijna 4 weken later!
  Corrie van Sijl heeft volkomen gelijk. Waarom niet een deel van de vaccins van Purmerend naar Koog aan de Zaan?
  Is dat weer de bekende overdomme stugge regelzucht van ons verambtelijk Nederland?
  Gooi dat fraaie centrum in Koog aan de Zaan alstublieft open.

 • Dhr L j van Horn

  Heeft iemand enig idee wanneer het vaccin wel in de Koog beschikbaar is ?

 • S.R. Kooij

  Naar Purmerend ? Gods geklaagd wonend in Zaandam. Gooi die tent in Koog open En inderdaad: dit is het toppunt van de bureaucratie in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *